Yazar Franz Kafka

Yazar Franz Kafka

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Siyah beyaz, yakın çekim portre fotoğrafın fonu gri renkte. Franz Kafka, göğsünün üstünden görünecek şekilde kadraja bakmış. Vücudunu hafifçe sağına döndürmüş; yüzü ise kadraja dönük.

20li yaşlarındaki, açık tenli Franz Kafka’nın; gür ve simsiyah saçları var. Dar anlından başlayan saçlarının favorileri kısa. Saçlarının kıvırcık mı düz mü olduğu belli olmuyor; saçının büyük bir kısmı gölgeli. Oval ve küçük ve çökük yanaklı yüzüne oranla, büyük ve kepçe kulakları var. Kulaklarının dış kıkırdak kısımları içeri doğru kavisleniyor; kulaklarının tepe kısmı iyice belirginleşmiş. Sol gözü sağ gözüne oranla daha büyük. Işık, Kafka’nın sağ yüzüne vuruyor; yüzünün sol kısmı gölgede kalmış. Önden sivri görünen bir burnu ve ne renk olduğu anlaşılamayan büyük, badem şeklinde gözleri var. Burnunun sol alt kısmı ve sol yüzünün bir kısmı gölgeli. Hafif kavisli gür ve siyah kaşları, dışa doğru kalınlaşmış. Kirpikleri hiç seçilemiyor.  İncecik ve uzun dudaklarını sımsıkı kapatmış; ciddi görünüyor. Göz bebekleri ışık nedeniyle parlamış.

Kafka’nın üzerinde siyah bir takım elbise var.  Az bir kısmı görünen beyaz gömleğinin yakaları, siyah ceketinin içinde. Boynunun büyük bir bölümünü kapatan gömleğinin yakası, bir kravatla sıvıkça bağlanmış. Yaklaşık üçte biri görünen, koyu renkteki kravatın üzerinde; eğik ve beyaz çizgiler var.

 

Sayfa Görüntüleme : 909