Yazar Orhan Kemal

Yazar Orhan Kemal Betimleyen: Hatice ÇULHA Siyah beyaz portre fotoğrafta Orhan Kemal’in sadece sağ elini yasladığı yüzü yer alıyor. Fotoğrafta 50’lerinde görünen yazar, durgun bir halde doğrudan objektife bakmış. Orhan Kemal’in dikdörtgenimsi uzun, zayıf yüzünün sol yarısına ışık vururken sağ yanı ise karanlıkta. Hafif tüylü ve kemikli duran sağ elini avucu kapalı bir şekilde sağ elmacık kemiğine dayamış. Alnındaki üç uzun çizginin yanı sıra kalın siyah kaşlarının ortasında da iki kısa dikey çizgi bulunmakta. Çukur ve badem gözleri hafif sulu ve biraz soluk. Gözaltlarında ve göz kenarlarında da kırışıklıklar mevcut. Sol gözünün altında burnuna yakın kısımda küçük bir ben var. Uzun ve ucu düşük kemikli bir buruna sahip. Burnunun her iki kenarından ağzına doğru oldukça belirgin iki çizgi yer almakta. Ancak sağ taraftaki karanlıkta kaldığından pek belli değil. İnce ve kapalı dudaklarının hemen üzerinde ağzı boyunca kısa ve siyah kalem bıyıkları var. Sağ tarafta kalan sivri kulağı görünüyor. Şakakları açık olan Orhan Kemal’in kırlaşmış, seyrek, düz saçları kısa ve geriye taranmış. Üzerinde beyaz gömlek olduğu görülüyor.

Betimleyen: Hatice ÇULHA

Siyah beyaz portre fotoğrafta Orhan Kemal’in sadece sağ elini yasladığı yüzü yer alıyor. Fotoğrafta 50’lerinde görünen yazar, durgun bir halde doğrudan objektife bakmış.

Orhan Kemal’in dikdörtgenimsi uzun, zayıf yüzünün sol yarısına ışık vururken sağ yanı ise karanlıkta. Hafif tüylü ve kemikli duran sağ elini avucu kapalı bir şekilde sağ elmacık kemiğine dayamış. Alnındaki üç uzun çizginin yanı sıra kalın siyah kaşlarının ortasında da iki kısa dikey çizgi bulunmakta. Çukur ve badem gözleri hafif sulu ve biraz soluk. Gözaltlarında ve göz kenarlarında da kırışıklıklar mevcut. Sol gözünün altında burnuna yakın kısımda küçük bir ben var. Uzun ve ucu düşük kemikli bir buruna sahip. Burnunun her iki kenarından ağzına doğru oldukça belirgin iki çizgi yer almakta. Ancak sağ taraftaki karanlıkta kaldığından pek belli değil. İnce ve kapalı dudaklarının hemen üzerinde ağzı boyunca kısa ve siyah kalem bıyıkları var. Sağ tarafta kalan sivri kulağı görünüyor. Şakakları açık olan Orhan Kemal’in kırlaşmış, seyrek, düz saçları kısa ve geriye taranmış. Üzerinde beyaz gömlek olduğu görülüyor.

 

Sayfa Görüntüleme : 859