Yazar Orhan Pamuk

Yazar Orhan Pamuk

Betimleyen: Serra ULUSOY

Renkli, dikey dikdörtgen fotoğrafta Orhan Pamuk bir kitaplığın önünde duruyor. Göğüs hizasından itibaren fotoğraflanan Pamuk, başını ve gözlerini hafif sağına çevirmiş, iki ön dişi görülür şekilde gülümsüyor. Üstünde parlak mavi, düğmeli yakalı bir gömlek ve siyah ceket var. Siyah üzerine turuncu tilkiye benzeyen figürlerin olduğu bir kravat takmış.

Orhan Pamuk fotoğrafta 50’li yaşlarında gibi. Geniş, kare bir yüzü var. Açık tenli. Kırlaşmış, düz, saçları kulağının üstünde bitiyor. Saçları ne çok gür ne çok seyrek ve dağınık duruyor. Yazarın alnı oldukça geniş. Yazarın görünen sağ kulağının memesi yüzünden ayrı. Yazar dikdörtgen, ince, metal siyah çerçeveli gözlük takıyor. Gözlüğün iki çerçevesinin arasında siyah bağlanma yeri burnunun bitiminde duruyor. Gözleri oldukça küçük ve kısık görülüyor. Gözlerinin üstünde normal kalınlıkta biraz seyrek kaşları var. Gözlerinin yanında kısa çizgiler seçiliyor. Dudakları pembe-kırmızı arası bir renkte. Üst dudağı çok ince. Çenesi kare, boynu kısa.

Arka planda sıralı dizilmiş kitapların olduğu iki raf görülüyor. Yazarın başının tam arkasındaki koyu kahverengi rafta sağdan sola doğru dış kapağı beyaz üç adet, bir siyah ve kırmızı beyazlı, üç siyah ve üç beyaz ve bir tane daha belli belirsiz beyaz kırmızı mavi renklerden oluşan kitap gözüküyor. En sağdaki yaz ciltli kitaplarda “The Strongest Tribe” yazdığı görülüyor. Onların yanındaki kitapta “Prince of Darkness: Richard Perle” yazıyor. Onların yanındaki üç kitapta “The audacity of help” yazıyor. Onların yanındaki kitapların isimleri seçilemiyor. Bu rafın üstündeki rafta kitapların çok küçük bir kısmı görülüyor ve sadece “Wafa Sultan” yazısı görülüyor.

 

Sayfa Görüntüleme : 841