Yazar Reşat Nuri Güntekin

Yazar Reşat Nuri Güntekin Betimleyen: Beyza SAMUR (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi) Yatay dikdörtgen, siyah beyaz, yakın çekim portresinde Reşat Nuri Güntekin, omuzlarından yukarısı görünecek şekilde gülümseyerek kadraja bakıyor.  Güntekin’in bedeni hafif soluna doğru, yüzü ise kadraja dönük. Işık sol tarafından vuruyor, Portrenin fonu ise beyaz renkte.  30’lu yaşlarında görünen Reşat Nuri Güntekin dikdörtgenimsi bir yüz yapısına sahip. Kulakları yüzüne oranla küçük. Geniş alnının üzerinde arkaya doğru taranmış düz, kısa, siyah saçları var. Kavisli, seyrek ve birbirine yakın duran kaşları ile göz kapakları arasında mesafe az. Gülümsediği için kısılmış gözleri koyu renkte görünüyor. Güntekin’in burnu uzun, kemikli ve burun ucu aşağıya dönük. Burnunun hemen altından başlayan siyah, bir santim kalınlığında, burun kenarlarının çizgilerini geçmeyecek biçimde, dudak üzerinin ortasında konumlanmış ince bir bıyığı var. Dişlerini ortaya çıkaracak şekilde gülümsemesinin etkisiyle dudaklarının yanından burnuna iki çizgi uzanıyor. Oval bir çenesi olan yazarın hafif bir gıdısı var. Yakası kapalı beyaz bir gömlek, takım elbise ceketi giyinmiş ve siyah bir kravat takmış.

Betimleyen: Beyza SAMUR (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen, siyah beyaz, yakın çekim portresinde Reşat Nuri Güntekin, omuzlarından yukarısı görünecek şekilde gülümseyerek kadraja bakıyor.  Güntekin’in bedeni hafif soluna doğru, yüzü ise kadraja dönük. Işık sol tarafından vuruyor, Portrenin fonu ise beyaz renkte.

30’lu yaşlarında görünen Reşat Nuri Güntekin dikdörtgenimsi bir yüz yapısına sahip. Kulakları yüzüne oranla küçük. Geniş alnının üzerinde arkaya doğru taranmış düz, kısa, siyah saçları var. Kavisli, seyrek ve birbirine yakın duran kaşları ile göz kapakları arasında mesafe az. Gülümsediği için kısılmış gözleri koyu renkte görünüyor. Güntekin’in burnu uzun, kemikli ve burun ucu aşağıya dönük. Burnunun hemen altından başlayan siyah, bir santim kalınlığında, burun kenarlarının çizgilerini geçmeyecek biçimde, dudak üzerinin ortasında konumlanmış ince bir bıyığı var. Dişlerini ortaya çıkaracak şekilde gülümsemesinin etkisiyle dudaklarının yanından burnuna iki çizgi uzanıyor. Oval bir çenesi olan yazarın hafif bir gıdısı var. Yakası kapalı beyaz bir gömlek, takım elbise ceketi giyinmiş ve siyah bir kravat takmış.

Sayfa Görüntüleme : 870