Yazar Sait Faik Abasıyanık

Yazar Sait Faik Abasıyanık Betimleyen: Kübra BÜYÜKİŞLER (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi) Siyah beyaz, dikey dikdörtgen olarak çekilmiş fotoğrafta Sait Faik Abasıyanık bir gemide, açık alanda yanında köpekle oturuyor. Başını sağına döndürmüş ve doğrudan olarak objektife bakıyor. Fonda yukarıdan aşağıya uzanan çeşitli halatlar gözükmekte. Sol arka tarafında kafasını Sait Faik`in soluna dönmüş siyah, koyu renkli tasmalı bir köpek bulunuyor.  Sait Faik Abasıyanık dizlerini kırarak yere oturmuş. Sol kolunu sol dizinin üzerine koymuş ve sağ eliyle sol bileğini kavramış. Sol eli tam bir yumruk halinde kapalı değil ancak belirsiz bir şekilde tespih tuttuğu anlaşılıyor.  Yazar, objektife gülümser bir vaziyette bakmış. Ağzı tebessüm eder bir şekilde ve gözleri kısılmış. Burnu yüzüne göre biraz büyük. 40`lı yaşlarında görünen yazar uzun, ince bir yüze sahip. Başında koyu renkli fötr bir şapka var. Bu yüzden saçlarının yalnızca bir kısmı gözüküyor. Orta uzunlukta, koyu renkte ve gür denilebilecek yoğunlukta dağınık gözüken saçları var.  Üzerinde koyu renkli, kısa kollu bir tişört ve açık renkli bol paça bir pantolon var. Açık renkli spor tarzda bağcıklı bir ayakkabı giymiş. Fotoğrafın sağ alt köşesinde ayaklarının üzerinden çapraz şekilde geçen açık renkli bir halat gözükmekte.

Betimleyen: Kübra BÜYÜKİŞLER (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi)

Siyah beyaz, dikey dikdörtgen olarak çekilmiş fotoğrafta Sait Faik Abasıyanık bir gemide, açık alanda yanında köpekle oturuyor. Başını sağına döndürmüş ve doğrudan olarak objektife bakıyor. Fonda yukarıdan aşağıya uzanan çeşitli halatlar gözükmekte. Sol arka tarafında kafasını Sait Faik`in soluna dönmüş siyah, koyu renkli tasmalı bir köpek bulunuyor.

Sait Faik Abasıyanık dizlerini kırarak yere oturmuş. Sol kolunu sol dizinin üzerine koymuş ve sağ eliyle sol bileğini kavramış. Sol eli tam bir yumruk halinde kapalı değil ancak belirsiz bir şekilde tespih tuttuğu anlaşılıyor.

Yazar, objektife gülümser bir vaziyette bakmış. Ağzı tebessüm eder bir şekilde ve gözleri kısılmış. Burnu yüzüne göre biraz büyük.

40`lı yaşlarında görünen yazar uzun, ince bir yüze sahip. Başında koyu renkli fötr bir şapka var. Bu yüzden saçlarının yalnızca bir kısmı gözüküyor. Orta uzunlukta, koyu renkte ve gür denilebilecek yoğunlukta dağınık gözüken saçları var.

Üzerinde koyu renkli, kısa kollu bir tişört ve açık renkli bol paça bir pantolon var. Açık renkli spor tarzda bağcıklı bir ayakkabı giymiş. Fotoğrafın sağ alt köşesinde ayaklarının üzerinden çapraz şekilde geçen açık renkli bir halat gözükmekte.

Sayfa Görüntüleme : 1157