Yazar Yaşar Kemal

Yazar Yaşar Kemal Kare şeklindeki renkli fotoğrafta Yaşar Kemal 80 yaşlarında. Yazar fotoğrafta bel hizasından yukarısı alınacak şekilde konumlandırılmış. Takım elbise giyen sanatçı kollarını metal bir korkuluğa dayanış, sağına bakar şekilde ayakta durarak, sağa doğru bakıyor. Arka planda yeşil ağaçlar mevcut.  Kumral tenli yazarın kısa beyaz saçları var ve alnının üstünden kafasının ortasına kadar saçları açılmış. Alnı oldukça geniş, yüz ve çene hatları oval. Gözleri kısık, turuncu renkli güneş gözlüğü göz rengini belli etmiyor. Sağ gözü neredeyse tamamen kapalı ve aşağı sarkmış. Burnu uzun, burun tabanı geniş, burun delikleri geniş, aşağıya bakıyor. Yaşar Kemal’in kulakları büyük ve ayrık. Dudakları ince, ten renginde, sıkıca kapalı. Boynunda sarkma seçiliyor. Kaşlarını gözlüğü kapatmış. Dudaklarının yanından burun hizasına kadar uzanan yüz çizgileri mevcut.  Gri renkli takım elbise giyen yazar üstünde açık mavi, üst düğmesi açık olan gömlek var. Yaşar Kemal önündeki gri yarım duvara yaslanmış ve kollarını duvarın üstündeki uzun yatay demire yaslamış. Sol eliyle demiri tutan yazar, sağ kolunu demirden dışarı sarkıtmış.

Betimleyen: Ayşe Selin BAĞBAN (Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Son Sınıf, ED 200 dersi Öğrencisi)

Kare şeklindeki renkli fotoğrafta Yaşar Kemal 80 yaşlarında. Yazar fotoğrafta bel hizasından yukarısı alınacak şekilde konumlandırılmış. Takım elbise giyen sanatçı kollarını metal bir korkuluğa dayanış, sağına bakar şekilde ayakta durarak, sağa doğru bakıyor. Arka planda yeşil ağaçlar mevcut.

Kumral tenli yazarın kısa beyaz saçları var ve alnının üstünden kafasının ortasına kadar saçları açılmış. Alnı oldukça geniş, yüz ve çene hatları oval. Gözleri kısık, turuncu renkli güneş gözlüğü göz rengini belli etmiyor. Sağ gözü neredeyse tamamen kapalı ve aşağı sarkmış. Burnu uzun, burun tabanı geniş, burun delikleri geniş, aşağıya bakıyor. Yaşar Kemal’in kulakları büyük ve ayrık. Dudakları ince, ten renginde, sıkıca kapalı. Boynunda sarkma seçiliyor. Kaşlarını gözlüğü kapatmış. Dudaklarının yanından burun hizasına kadar uzanan yüz çizgileri mevcut.

Gri renkli takım elbise giyen yazar üstünde açık mavi, üst düğmesi açık olan gömlek var. Yaşar Kemal önündeki gri yarım duvara yaslanmış ve kollarını duvarın üstündeki uzun yatay demire yaslamış. Sol eliyle demiri tutan yazar, sağ kolunu demirden dışarı sarkıtmış.

Sesli versiyonuna ulaşmak için; 

https://www.youtube.com/watch?v=ebGJhPcs7J0&ab_channel=SesliBetimlemeDerne%C4%9FiBetimlemeKumbaras%C4%B1

Sayfa Görüntüleme : 949