Yazar Yusuf Atılgan

Yazar Yusuf Atılgan Betimleyen: Serra ULUSOY  Siyah beyaz dikey dikdörtgen fotoğrafta Yusuf Atılgan bir koltukta oturarak sağına dönmüş ve doğrudan objektife bakıyor. Bir odada çekilen fotoğrafta yazarın arkasında üst üste kitaplar ve yine kitaplarla dolu bir raf seçiliyor.  Fotoğrafın arka planında üst üste yığılmış büyüklükleri birbirinden farklı birçok kitap görülüyor. Aynı zamanda enine dikdörtgen şeklinde rafın üzerinde sayfalar ve kitapların olduğu da görülüyor.  Fotoğrafta 50’lerinde görülen yazarın yüz tipi uzun ve köşeli. Gözleri badem şeklinde ve gözlerinin altında göz torbası görülüyor. Kaşlarının üstünde kaşının eğrisel şeklini almış yüz çizgileri görülüyor. Yazarın burnu uzun. Basık burun ucu var. Burun bitiş hizasından biraz yukardan başlayarak ağız çevresine uzanan iki tarafta da olan çizgiler, dudak üstü bölgesini belirginleştirmiş. Dudaklarını hafif aralamış olan yazarın dudaklarında hafif bir gülümseme var. Çenesi yuvarlak ve geniş. Kulağının üst kısmına kadar gelen saçları alın hizasına doğru seyrekleşiyor. Saçları kısa ve saçlarının ne çok seyrek ne çok gür olduğu görülüyor. Alnında, alın boyunca üç dört tane paralel çizgi görülüyor. Göz hizasına gittikçe bu çizgiler gözün şeklini alarak kısalıp ovalleşiyor.  Görselde yazar, üstündeki kumaşının çizgili şeritleri bulunduğu bir koltukta yan dönmüş bir şekilde oturuyor ve gözleriyle objektife bakıyor. Koltuğun yalnız arka yaslanma kısmı görülüyor. Yazarın yalnızca  bel bölgesinden yukarısı görülüyor. Üstünde yakası V şeklinde olan ve önünde düğmeleri olan üstünde örgü desenleri bulunan bir hırka var. Hırkanın içinde siyah bir üst giydiği görülüyor. Beyaz polo yakalar hırkanın üzerine çıkarılmış görülüyor. Yazarın sol elinin bir parmağının çok küçük bir kısmı görülüyor ve elinde bir kalem tutuğu görülüyor.

Betimleyen: Serra ULUSOY

Siyah beyaz dikey dikdörtgen fotoğrafta Yusuf Atılgan bir koltukta oturarak sağına dönmüş ve doğrudan objektife bakıyor. Bir odada çekilen fotoğrafta yazarın arkasında üst üste kitaplar ve yine kitaplarla dolu bir raf seçiliyor.

Fotoğrafın arka planında üst üste yığılmış büyüklükleri birbirinden farklı birçok kitap görülüyor. Aynı zamanda enine dikdörtgen şeklinde rafın üzerinde sayfalar ve kitapların olduğu da görülüyor.

Fotoğrafta 50’lerinde görülen yazarın yüz tipi uzun ve köşeli. Gözleri badem şeklinde ve gözlerinin altında göz torbası görülüyor. Kaşlarının üstünde kaşının eğrisel şeklini almış yüz çizgileri görülüyor. Yazarın burnu uzun. Basık burun ucu var. Burun bitiş hizasından biraz yukardan başlayarak ağız çevresine uzanan iki tarafta da olan çizgiler, dudak üstü bölgesini belirginleştirmiş. Dudaklarını hafif aralamış olan yazarın dudaklarında hafif bir gülümseme var. Çenesi yuvarlak ve geniş. Kulağının üst kısmına kadar gelen saçları alın hizasına doğru seyrekleşiyor. Saçları kısa ve saçlarının ne çok seyrek ne çok gür olduğu görülüyor. Alnında, alın boyunca üç dört tane paralel çizgi görülüyor. Göz hizasına gittikçe bu çizgiler gözün şeklini alarak kısalıp ovalleşiyor.

Görselde yazar, üstündeki kumaşının çizgili şeritleri bulunduğu bir koltukta yan dönmüş bir şekilde oturuyor ve gözleriyle objektife bakıyor. Koltuğun yalnız arka yaslanma kısmı görülüyor. Yazarın yalnızca  bel bölgesinden yukarısı görülüyor. Üstünde yakası V şeklinde olan ve önünde düğmeleri olan üstünde örgü desenleri bulunan bir hırka var. Hırkanın içinde siyah bir üst giydiği görülüyor. Beyaz polo yakalar hırkanın üzerine çıkarılmış görülüyor. Yazarın sol elinin bir parmağının çok küçük bir kısmı görülüyor ve elinde bir kalem tutuğu görülüyor.

 

Sayfa Görüntüleme : 794