Yazar Yuval Noah Harari

Yazar Yuval Noah Harari

Betimleyen: Eda Nur YASTI

Fotoğrafta Yuvan Noah Harari düz lacivert bir arka planın önünde duruyor. Vücudu hafif sağa dönük bir pozisyonda. Omuzları düşük duran Harari başını da biraz öne doğru eğerek poz vermiş. Başının üzerinden beş cm’lik bir boşluktan başlayan görüntü göğsünün biraz aşağısından bitmiş. Vücudunun geri kalan kısmı görünmüyor. Kolları aşağı doğru sarkmış ve vesikalık pozu biçiminde durmuş. 40’lı yaşlarda görünen Harari buğday ten rengine sahip. Zayıf bir görünümü var. Hafif akların da göründüğü saçları, kafasının iki yanından tepesine doğru gittikçe seyrekleşmiş. Tepedeki seyrek saçları dik ir görünümde.

Harari’nın alnı oldukça büyük ve geniş. Çenesine doğru daralan yuvarlak bir yüz yapısına sahip. Çenesi sivri değil. Yüzü de vücudu gibi zayıf. Kaşları orta kalınlıkta ve gözlerinin bitişinden biraz daha uzun. Ucundan hafif şekilde kavisli. Gözlerinde optik gözlükler var. Sapları, köprüsü ve burun desteği koyu mavi olan gözlüklerin camı köşeleri sivri olmayacak şekilde dikdörtgen biçimde. Gözlük camının yalnızca üstünde koyu mavi çerçeve var. Camın aşağısında çerçeve yok. Gözlüklerinin hemen altında çok büyük olmayan badem şekildeki gözlerinin rengi kahverengi. Göz kapağı çok hafif görünüyor. Üst kirpikleri görünmemekle birlikte alt kirpikleri çok yoğun olmayarak ortada.

Burnu orta kalınlıkta ve hafif çıkıntılı, kemerli bir yapıya sahip. Burun ucu düşük ve delikleri hiç görünmüyor. Uzun bir görünümü var.

Dudakları orta kalınlıkta ve çok büyük değil. Ne çok kısa ne çok geniş bir şekli var. Tebessüm eder şekilde durmuş ve dudaklarının her iki yanında çizgiler oluşmuş. Dudaklarının üzerindeki kıl kökleri, bıyığını belli etmiş. Yeni tıraş olmuş gibi bir görünümü var.

Kulaklarının boyutu orta büyüklükte, dışa dönük ve çok hafif kepçe şekli var. Sağa dönük pozisyonda durduğu için sağ kulağının yalnızca kıkırdak bölümü gözükmüş. Sol kulağı açık bir şekilde gözüküyor.

Harari’nin üzerinde lacivert bir takım ceketi var. Önü açık bir şekilde ve yakası da düzgün bir biçimde katlanmış duruyor. Ceketinin yakaya yakın olan sol kısmında düğme deliği görünüyor. Sol göğsünün üstünde cebi mevcut. Oldukça düzgün görünen ceketin sol kolu hafif buruşmuş şekilde.

Ceketin içinde bebe mavisi, ilk olarak yakaya yakın yerden ve biraz aşağısındaki düğmeden iliklenmiş bebe mavisi bir gömlek var. Yakası iliklenmeyerek dışa doğru katlanmış. Ensesi kıyafetiyle kapalı olan Harari’nin önden boynu açıkta görünüyor ve gömleğinin yaka kısmından çok hafif vücut tüyleri çıkmış.

Sayfa Görüntüleme : 855