Yırtık Rahibe - Sister Act

Yırtık Rahibe

Betimleyen: Yeliz SAYGINAR

Boyuna dikdörtgen renkli afişin krem renkli fonunda, yan yana sıralanan rahibeler, arkası dönük duruyor. Ayaklarının altındaki biraz daha açık tondaki zemine, gölgeleri düşmüş.

Üstte, büyük puntolu, açık gri renkli harflerle “WHOOPI” ismi yazılı.

Rahibelerin sırtlarını örten kemik rengi başörtüleri ve aynı renk giysileri, bitişik duran siyah ayakkabılarına kadar uzanıyor. Bellerinde, geniş elbiselerini sıkan beyaz kemerler takılı.

Önde, sol kolunu bir rahibenin omzuna dayayıp, sağ eli belinde olan siyahi Deloris (Whoopi Goldberg), yuvarlak güneş gözlüklerinin üzerinden dimdik bakıyor. Alaycı bir ifadeyle duran Deloris, 50’lerinin ortasında, yuvarlak yüzlü ve balıketli. Kaşları yok denecek kadar ince alınmış. Arkaya uzanan siyah başörtüsünün altında, yüksek duran beyaz bir başlık var. Saçlarını içine alıp, omuzlarını sararak göğsüne uzanan yuvarlak bir yakalık takmış. Uzun kollu siyah elbisesinin sol belinde, dizlerine kadar uzanan iki kat sarılmış, siyah/beyaz renklerde bir tespih sallanıyor. Sivri burunlu ve ince topuklu kırmızı bir ayakkabı giymiş. Çapraz tuttuğu gerideki sol ayağının parmak ucuna basarken, sağ ayağı hafif yan duruyor.

Hepsi aynı boyda duran rahibelerin etek hizasında, siyah renkli, küçük punto ve harflerle dört sıra halinde “No Sex, No Booze, No Men, No Way” sözleri sıralanmış.

En önde, Deloris’in etek hizasında iki satır halinde kırmızı, büyük harflerle “SISTER ACT” yazıyor.

Alttaki, film ekibi ve görevlerin yer aldığı yazılar, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 974