Yozgat Blues

Yozgat Blues Betimleyen: Hatice ÇULHA  Dikey formdaki afişte mavi tonları hâkim. Afişin mavi fonunun önünde birbirine bakan bir kadın, Neşe (Ayça Damgacı) ve bir erkek, Yavuz (Ercan Kesal) yer alıyor. Gecenin karanlığının yer aldığı koyu mavi gökyüzünün sol tarafında sola dönük beyaz bir hilal bulunuyor.  Hilalin sağ kısmında ve afişin orta üst kısmında turuncu harflerle baş harfleri büyük olmak üzere 2 cm uzunluğunda ve 2 satır halinde “Yozgat Blues” yazmakta. Afişin orta kısmında ve arka kısımlarında ise evler, cami ve saat kulesinin gölgeleri yer almakta. Evlerin üst kısmı sarı renkte dumanla kaplı. Afişin sağ ön kısmında sol tarafta dalgalı saçlı ve uzun bir yağmurluk giymiş gibi duran hafif kilolu bir kadının, Neşe’nin, gölgesi; sağ tarafta ise kadınla aynı kiloda gibi, kadından biraz uzun olan ve üzerinde montu var gibi görünen bir erkeğin, Yavuz’un, gölgesi yer alıyor.  Bu iki gölge birbirine dönük ve simsiyah. Neşe ve Yavuz’un arasında ve bacaklarının hizasında turuncu renklerle ve büyük harflerle yarım santim boyunda yukarıdan aşağıya şu isimler yazılı: ERCAN KESAL, AYŞE DAMGACI, TANSU BİÇER, NADİR SARIBACAK. Neşe’nin ayağının sol tarafında camları turuncu siyah bir araba yer alırken Yavuz’un ayağının sağ kısmında ise turuncu lambası olan siyah bir sokak lambası yer alıyor. Ayaklarının altı siyah bir şeritle ayrılmış. Bu kısımda 3 satır halinde ve beyaz ve turuncu renklerde şunlar yazmakta: İlk satırda HOKUSFOKUS/ARDEN FİLM SUNAR; ikinci satırda ise YÖNETMEN MAHMUT FAZIL COŞKUN, SENARYO TARIK TUFAN, MAHMUT FAZIL COŞKUN, ÖYKÜ TARIK TUFAN, GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ BARIŞ ÖZBİÇER; üçüncü satırda ise YAPIMCI HALİL KARDAŞ, ORTAK YAPIMCI ANDRO STEINBORN, SANAT YÖNETMENİ OSMAN ÖZCAN, KURGU ÇİÇEK KAHRAMAN. En alt satırda ise filmin sponsorları yer almakta. Bu sponsorlardan bazıları ARDENFİLM, CINELINK, MMZ, REKLAM5  METRIX’tir.

Betimleyen: Hatice ÇULHA

Dikey formdaki afişte mavi tonları hâkim. Afişin mavi fonunun önünde birbirine bakan bir kadın, Neşe (Ayça Damgacı) ve bir erkek, Yavuz (Ercan Kesal) yer alıyor. Gecenin karanlığının yer aldığı koyu mavi gökyüzünün sol tarafında sola dönük beyaz bir hilal bulunuyor.

Hilalin sağ kısmında ve afişin orta üst kısmında turuncu harflerle baş harfleri büyük olmak üzere 2 cm uzunluğunda ve 2 satır halinde “Yozgat Blues” yazmakta. Afişin orta kısmında ve arka kısımlarında ise evler, cami ve saat kulesinin gölgeleri yer almakta. Evlerin üst kısmı sarı renkte dumanla kaplı. Afişin sağ ön kısmında sol tarafta dalgalı saçlı ve uzun bir yağmurluk giymiş gibi duran hafif kilolu bir kadının, Neşe’nin, gölgesi; sağ tarafta ise kadınla aynı kiloda gibi, kadından biraz uzun olan ve üzerinde montu var gibi görünen bir erkeğin, Yavuz’un, gölgesi yer alıyor.

Bu iki gölge birbirine dönük ve simsiyah. Neşe ve Yavuz’un arasında ve bacaklarının hizasında turuncu renklerle ve büyük harflerle yarım santim boyunda yukarıdan aşağıya şu isimler yazılı: ERCAN KESAL, AYŞE DAMGACI, TANSU BİÇER, NADİR SARIBACAK. Neşe’nin ayağının sol tarafında camları turuncu siyah bir araba yer alırken Yavuz’un ayağının sağ kısmında ise turuncu lambası olan siyah bir sokak lambası yer alıyor. Ayaklarının altı siyah bir şeritle ayrılmış. Bu kısımda 3 satır halinde ve beyaz ve turuncu renklerde şunlar yazmakta: İlk satırda HOKUSFOKUS/ARDEN FİLM SUNAR; ikinci satırda ise YÖNETMEN MAHMUT FAZIL COŞKUN, SENARYO TARIK TUFAN, MAHMUT FAZIL COŞKUN, ÖYKÜ TARIK TUFAN, GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ BARIŞ ÖZBİÇER; üçüncü satırda ise YAPIMCI HALİL KARDAŞ, ORTAK YAPIMCI ANDRO STEINBORN, SANAT YÖNETMENİ OSMAN ÖZCAN, KURGU ÇİÇEK KAHRAMAN. En alt satırda ise filmin sponsorları yer almakta. Bu sponsorlardan bazıları ARDENFİLM, CINELINK, MMZ, REKLAM5  METRIX’tir.

 

Sayfa Görüntüleme : 583