kAMİKAZE

Betimleyen: Zerrin Tezel

Uzun, kırmızı renkli bir kulenin tepesine bağlı hareket edebilir iki uzun demir kol bulunmakta. Bu kolların bir ucunda metal kafesli oturma vagonları diğer ucunda vagonlarla aynı boyutlarda dikdörtgen şeklinde renkli ışıklarla süslenmiş KAMİKAZE yazan dev plakalar var. Her iki kolun ucundaki vagonların kişi sayısı farklılık göstermekle birlikte yaklaşık  20-24civarındadır. Vagona oturan kişilerin yarısı sol ucuna diğer yarısı sağ ucuna bakacak şekilde otururlar. Koltuğa oturanlar omuz kilitleri ve bel kemerleriyle sıkıca bağlanırlar. 

Kamikaze çalışmaya başlayınca, kollardan biri sağa biri sola doğru hafifçe sallanmaya başlar, sallantının gücü yavaş yavaş artar. Her iki kol kuleden uzaklaşarak yarım daire çizer, vagonlar üst tarafta yan yana kısa bir süre durur hızla geldikleri yöne bir yay çizerek geri inerler. Kollar tekrar hızla yükselir ve bu kez tam bir daire çizer.  Kollar ve kule renkli desenlerle süslenmiş ve ışıklandırılmıştır.

Fotoğrafta kollar bir x harfi şeklini oluşturmuş vagonlar baş aşağı pozisyonda yukarıda, kırmızı renkte Kamikaze yazan sarı plakalar aşağıda kalmış.

Sayfa Görüntüleme : 227