5. ULUSLARARASI ÇOCUK HAKLARI FİLM FESTİVALİ` BAŞLIYOR

5. ULUSLARARASI ÇOCUK HAKLARI FİLM FESTİVALİ` BAŞLIYOR

5. ULUSLARARASI ÇOCUK HAKLARI FİLM FESTİVALİ`ni görme engelliler için “sesli betimlemeli” ve işitme engelliler için “detaylı alt yazı ve işaret dili çevirisi” yapılan Erik Zamanı, Uçurtma ve Ziazan filmlerinin gösterimine tüm sinemaseverleri bekliyoruz.

 

31 Mayıs 2016 Saat: 10:00

Yer: Nazım Hikmet Kültür Evi

 

5. ULUSLARARASI ÇOCUK HAKLARI FİLM FESTİVALİ Afiş Betimlemesi: Gri arka fonun üst kısmının ortasında bir duvar hoparlörü. Etrafında ses dalgalarını temsil eden çizgiler. Ön yüzünde, “Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği” yazılı beyaz bir kağıt var. Yazının baş kısmında derneği temsil eden logo verilmiş. Logoda, siluet halinde maviyle boyalı bir çocuk resmi. Kollarını kucak açar gibi tepesinde uçan kuşlara kaldırmış. Üç kuş, havada büyükten küçüğe sıralanmış. Büyük olan en yüksekte, küçük olansa en alçakta. Çocuk hakları ibaresi, logoyla aynı, mavi renkteyken diğer kelimeler sırasıyla mor, sarı ve pembe renklerde.

Hoparlörün altında büyük harflerle “5.ULUSLARARASI ÇOCUK HAKLARI FİLM FESTİVALİ” yazıyor. Beş rakamı, renkli legolardan yazılmış. Rakamın başında dikine, festivalin İngilizce ismi verilmiş. “INTERNATIONAL CHILDREN’S RIGHTS FILM FESTIVAL”

Alttaysa şunlar yazmakta; 5.Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali kapsamında, Sesli Betimleme Derneği tarafından görme engelliler için “sesli betimleme” ve işitme engelliler için “detaylı alt yazı ve işaret dili çevirisi” yapılan Erik Zamanı, Uçurtma ve Ziazan filmlerinin gösterimine tüm sinemaseverleri bekliyoruz.

Afişin ortasında, büyükten küçüğe doğru üst üste geçirilmiş, ince, uzun, üç lego. Ortadakinde “FİLMLER” yazıyor. Baş ve son tarafında, çizgi karakterlerinkiler gibi, şu şekilde iki göz çizilmiş. Boş bir yuvarlak. İçinin alt kısmında bu sefer siyaha boyanmış diğerinin yarısı kadar başka bir yuvarlak daha.

Filmler için ayrılan bölüm, dört eşit parçaya ayrılmış. Sağ alt köşede gösterim bilgileri yer alıyor.

İlk Film, Erik Zamanı. Yapım tarihi: 2012 / Süresi 11 dakika

Yönetmen: Sezen Kayhan

Oyuncular: Yasemin Erten, Ece Uslu, Orhan Karadağlı

Konusu: Erik zamanıdır. Yasemin hissettiği notalar ve gördüğü sesler ile yarattığı hayal dünyasında yaşamaktadır. Hayatın gerçeklikle kesiştiği noktalarda kendi dünyasının renklerine sığınır. Annesi ve dedesi ile geçirdiği günlerden birinde hayal dünyasının çok sesliliği, ölüme ilk tanıklığına engel olacaktır.

Film afişinde, on iki yaşlarındaki kumral, uzun saçlı Yasemin, üzerinde tişörtle açık havada. Eli, sağ kulağında, başı hafif o tarafa eğik. Arkasında gür yapraklı ağaçlar, önünde su kuyusunun makarasına sarılı kovanın beyaz halatı. Arka planında kalan ağaçlardan birinin dibinde ne olduğu seçilmeyen bir bulanıklık.

 

2.Film, Uçurtma. Yapım Tarihi: 2015 / Süresi 12 dakika

Yönetmen: Serdal Altun

Oyuncular: Baran Altun, Emin Altun, Cevriye Altun, Hüseyin Altun

Konusu: Mustafa ve Baran, Suriye sınırında yaşayan iki küçük kardeştir. Üstlerinden geçen savaş uçaklarının insanları öldürdüğünü öğrenen Mustafa’nın aklına uçakları durdurmak için bir fikir gelir.

Film afişinde, Mustafa ve Baran, eski evlerinin bahçesinde, uçurtma yapmışlar. Kuyruklarını kesiyorlar.

 

3.Film, Ziazan. Yapım Tarihi: 2014 / Süresi 15 dakika

Yönetmen:Derya Durmaz

Oyuncular: Emy Vardanyan, Armen Sargsyan

Konusu: Ziazan’ın dayısı, Türkiye-Ermenistan arasında bavul ticareti yapar ve iki ülke arasındaki sınır kapalı olduğundan her seferinde Gürcistan üzerinden 36 saatlik bir yok kat eder. Ziazan, bir gün onun Türkiye’den getirdiği tüpte çikolata kremasının peşinden bir maceraya atılır. Acaba kapalı sınırları ulaşıp çikolata sınırına ulaşabilecek midir?

Film afişinde; Dört beş yaşlarındaki kızıl saçlı, tombul yanaklı Ziazan, açık havada dikine duran bordo deri bir bavulun içinde. Fermuarı açmış, aradan neşeyle bakıyor.

Alt kısımda sponsor logoları verilmiş. “Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Bursa Valiliği, Mudanya Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Anadolu Üniversitesi”

Sayfa Görüntüleme : 1299