AMADEUS

Betimleyen: Nazlıcan Suman

Dönem kıyafetleri giyen 2 erkek 1 kadın oyuncunun yüzleri dönük ve yan yana oldukları düz gri fonda bir tiyatro afişi. Afişin en üstünde “Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment sunar” yazıyor. Afişin en altında ise büyük bir porte üzerine, harfleri notalara benzetilmiş şekilde “Amadeus” yazıyor.

Solda 40’lı yaşlarda Tansu Biçer var. Beyaz pudralı ve pembe allıklı bir makyajı ve açık sarı bukleli bir peruğu var. Ellerini koro yönetiyor gibi kaldırmış ve heyecanlı bir ifade ile bakıyor. Beyaz fırfırlı gömlek üstüne pembe bir yelek ve işlemeleri olan parlak mavi bir ceket giymiş. Dizlerine kadar gelen kısa mavi bir pantolonu ve dizinden aşağı devam eden beyaz çorapları var. Üstünde büyük birer fiyonk olan kahverengi topuklu ayakkabı giymiş.

Tansu Biçerin yanında, afişin ortasında 70 yaşlarında Selçuk Yöntem var. O da aynı şekilde beyaz pudralı ve pembe allıklı bir dönem makyajı içinde. Kahverengi bukleli bir peruğu var ve alttan at kuyruğu yapılmış gibi duruyor. Bir elinde tüylü bir kalem diğerinde ise bir kağıt var ve gözlerinin kısmış, düşünceli şekilde kameraya bakıyor. Beyaz fırfırlı gömleği ve siyah bir papyonu var. Sarı parlak bir yelek ve işlemeleri olan kahverengi bir ceket giymiş. Dizlerine kadar gelen sarı parlak bir pantolon ve dizinden aşağı devam eden siyah çorapları var. Tokalı koyu kahverengi topuklu ayakkabıları var.

Selçuk Yöntem’in yanında, afişin en sağında 20’li yaşlarda Dilan Çiçek Deniz var. Makyajı diğer iki oyuncuya göre daha ağır ve belirgin.Kırmızı bir ruju var. Açık sarı bukleli peruğu yukarıdan topuz ile toplu ve turuncu-pembe çiçekler ile süslenmiş. Parlak küpeleri ve ortasında çiçek olan incili bir kolyesi var. Pembe ve çiçekli kabarık uzun bir elbise giymiş, ayakkabıları görünmüyor. Elleri vücudunun yanında ve donuk görünyor, ifadesiz bakıyor.

Sayfa Görüntüleme : 41