A Seperation-Bir Ayrılık

A Seperation-Bir Ayrılık

Betimleyen: Hatice ÇULHA

Yatay formdaki dikdörtgen afişte sol tarafta bir kadın sağ tarafta ise bir adam bulunuyor. Afişin arka fonu evin içerisindeki kapı önünden oluşuyor. Afişte ortamdan ziyade kadının ve adamın resmi daha çok yer kaplıyor ve afişin orta kısmında dergilerden birkaç ünlü ismin filme dair düşünceleri neredeyse genel afişin üçte birini kaplayacak şekilde dikey ve yeşil dikdörtgen bir kapının bir kısmının üzerinde beş adet kırmızı yıldız ile birlikte yukarıdan aşağıya doğru olacak şekilde verilmiş. İki karakterin ve filme dair sözlerin bulunduğu afişin alt kısmında beyaz arka planda filmin adı “A SEPERATION” kırmızı ve büyük harflerle yazılırken A harfinin üstünde ve sol tarafında ise iki satır halinde ilk satırda kırmızı ve büyük harflerle “ASGHAR FARHADI” ikinci satırda ise aynı şekilde gri ve büyük harflerle “PRESENTS” yazmakta.

Sol taraftaki kadının başı kızıl saçlarının önü hafif gözükecek şekilde gri ve hafif kırışık bir şalla örtülü. Şalın iki ucundan biri sol tarafa doğru atılmış diğeri ise aşağı tarafta duruyor. Beyaz tenli kadının yüzünün sağ tarafı daha aydınlıkken sol tarafı biraz gölgeli duruyor. Bir cevap beklermiş gibi bakan kahverengi gözleri ile açık kahverengi kaşları var. Düz ve sivri burnunun bir deliği görünmekte. Burnundan ağzına doğru hafif bir kırışıklık var. Üst dudağı ince alt dudağı hafif kalın. Dudaklarında şeftali renginde parlatıcı bir ruj var. Yuvarlak gelen çenesinde gamzesi bulunuyor ve kulakları görünmüyor. Sağ taraftaki esmer adamın ise başı öne doğru eğik ve adam yorgun bir halde. Düz ve siyah kısa saçlarının bir kısmı ile yüzünün sol tarafı görünüyor. Gözleri kapalı ve gözaltı var. Düz gelen burnu ile siyah bıyığı ve çok uzun olmayan kirli sakalları bulunuyor. Sakallarında ara ara beyazlar da var. Favorileri sakalıyla birleşmiş durumda. Bıyıklarından dolayı sadece alttaki koyu renkli dudağı görünüyor. Kulak memesi birleşik ve kafasını eğdiğinden boynunda çizgiler oluşmuş. Üzerinde ise beyaz yuvarlak yaka bir bluz var.

Orta şeritte ilk olarak beş adet kırmızı yıldız yan yana duruyor. Bu yıldızların altında üç satır halinde tırnak içinde ve beyaz, kalın ve büyük harflerle “A CONTROLLED DRAMATIC EXPLOSION… TREMENDOUS”, onun altında … punto, beyaz ve büyük harflerle “TIM ROBEY THE DAİLY TELEGRAPH”; ikinci olarak aynı beşli yıldız ve onun altında … punto, beyaz ve büyük harflerle “FINANCIAL TIMES”, ardından büyük, kalın ve beyaz harflerle tırnak içinde üç satır halinde “THIS STUNNING DRAMA ESTABLISHES FARHADI AS A MAJOR FIGURE” ve hemen altında … punto, beyaz ve büyük harflerle “NICK JAMES SİGHT & SOUND”; üçüncü ve son olarak da aynı beşli yıldız ve onun altında … punto, beyaz ve büyük harflerle “SONGLINES”, ardından büyük, kalın ve beyaz harflerle tırnak içinde beş satır halinde “PACING THAT RECALLS CLASSIC HITCHCOCK… COMPELLING VIEWING FOR JUST ABOUT EVERYBODY” ve hemen altında  … punto, beyaz ve büyük harflerle “LEE MARSHALL SCREEN INTERNATIONAL” yazıyor.

 

Sayfa Görüntüleme : 706