Aidiyet

Aidiyet Fotoğrafçı: Esin Ruken Usuk Betimleyen: Alper OKÇUOĞLU (Çukurova Üniversitesi öğrencisi) Yatay dikdörtgen, renkli fotoğrafta “Otel Umut” tabelasının altında,  sarı renkteki otelin iki penceresinin açıldığı demir parmaklıklı balkonu yer alıyor.   Fotoğraf gündüz çekilmişçesine aydınlık. Balkonun altındaki boşluk ve pencerelerin demirsiz olması, aşağıda yer alan fotoğrafçının üst katta bir yeri fotoğraf kadrajına aldığını gösteriyor.  Fotoğrafın alt kısmının çoğunluğunu kaplayan bir balkon var. Balkonun zemini gri bir betondan oluşuyor. Balkonun siyah demir korkulukları, yaklaşık dikey olarak 10 adım uzunluğunda, yatay boşlukları yaklaşık 1 karış ve aralıklarında demirden yatay çubuklarla birleştirilmiş. Balkon 3 yönden demir korkulukla kapalı.  Fotoğrafa göre sokağa bakan taraf ile sağ ve sol tarafları kapalı. Fotoğrafta 3 adet klima dış ünitesi var.  Duvar üzerine sabitlenmiş iki klima dış ünitesi balkonun içinden duvara montajı yapılmış. Balkonun ortasında iki kolon dışarı çıkık şekilde duruyor. Balkon içinde olan dış ünitelerden biri kolonların ortasında, balkon zemininin yarım metre kadar üzerinde duruyor. Dış ünitenin klima ile hava bağlantısını ve elektrik akımını sağlayan kablolar dış ünitenin yaklaşık bir metre üzerinde duvara açılmış deliğin içinden geçirilmiş. İkinci dış ünite fotoğrafa göre balkonun sağ tarafına takılmış. İkinci ünitenin arkasında yani dış ünitenin 2 parmak kalınlığı kadar üstünde çevresi beyaz renkli tahtadan yapılmış cam yarı açık şekilde duruyor. İkinci dış ünitenin havalandırma ve elektrik kabloları sağ tarafa doğru yaklaşık 10 karış yukarı doğru giderek duvarın içinden geçirilmiş. Üçüncü dış ünite ekranın solunda balkonun dışında kalıyor. Bu dış ünitenin kabloları duvara yapışık şekilde kıvrılarak ünitenin üzerinden kadrajın dışına doğru gidiyor. Kolonların arasında yer alan klima dış ünitesinin sol tarafında pencere var. Pencere kapalı ve perdesi örtük. Perdenin rengi de tıpkı pencere gibi beyaz. Birinci ve ikinci dış üniteye yakın her iki pencerenin tahtaları soyulmuş bazı yerler sarı tahta izlerini ortaya çıkarıyor. Pencerelerin üstünden başlayarak her iki pencerenin sonuna kadar devan edecek şekilde yeşil renkte duvar boyanmış. Yeşil renk dört yerden aşağı doğru inecek şekilde boyanmış. İki uç kolonlardan diğer iki uçta pencere köşelerinden inecek şekilde boyanmış. Duvarın yeşil kısmının yani fotoğrafın yukarısında beyaz bir poster kağıdına kırmızı renkle OTEL Umut yazılı. Otel kelimesi büyük harflerle, daha belirgin ve kalın. Umut kelimesi daha silik şekilde ve sadece ilk harfi büyük. Umut kelimesinde harflerin bazı kısımlarında özellikle uçlarında kıvrımlı ve bitişik şekilde yazılmış.

Fotoğrafçı: Esin Ruken Usuk

Betimleyen: Alper OKÇUOĞLU (Çukurova Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen, renkli fotoğrafta “Otel Umut” tabelasının altında,  sarı renkteki otelin iki penceresinin açıldığı demir parmaklıklı balkonu yer alıyor. 

Fotoğraf gündüz çekilmişçesine aydınlık. Balkonun altındaki boşluk ve pencerelerin demirsiz olması, aşağıda yer alan fotoğrafçının üst katta bir yeri fotoğraf kadrajına aldığını gösteriyor.

Fotoğrafın alt kısmının çoğunluğunu kaplayan bir balkon var. Balkonun zemini gri bir betondan oluşuyor. Balkonun siyah demir korkulukları, yaklaşık dikey olarak 10 adım uzunluğunda, yatay boşlukları yaklaşık 1 karış ve aralıklarında demirden yatay çubuklarla birleştirilmiş. Balkon 3 yönden demir korkulukla kapalı.  Fotoğrafa göre sokağa bakan taraf ile sağ ve sol tarafları kapalı.

Fotoğrafta 3 adet klima dış ünitesi var.  Duvar üzerine sabitlenmiş iki klima dış ünitesi balkonun içinden duvara montajı yapılmış. Balkonun ortasında iki kolon dışarı çıkık şekilde duruyor. Balkon içinde olan dış ünitelerden biri kolonların ortasında, balkon zemininin yarım metre kadar üzerinde duruyor. Dış ünitenin klima ile hava bağlantısını ve elektrik akımını sağlayan kablolar dış ünitenin yaklaşık bir metre üzerinde duvara açılmış deliğin içinden geçirilmiş. İkinci dış ünite fotoğrafa göre balkonun sağ tarafına takılmış. İkinci ünitenin arkasında yani dış ünitenin 2 parmak kalınlığı kadar üstünde çevresi beyaz renkli tahtadan yapılmış cam yarı açık şekilde duruyor. İkinci dış ünitenin havalandırma ve elektrik kabloları sağ tarafa doğru yaklaşık 10 karış yukarı doğru giderek duvarın içinden geçirilmiş. Üçüncü dış ünite ekranın solunda balkonun dışında kalıyor. Bu dış ünitenin kabloları duvara yapışık şekilde kıvrılarak ünitenin üzerinden kadrajın dışına doğru gidiyor.

Kolonların arasında yer alan klima dış ünitesinin sol tarafında pencere var. Pencere kapalı ve perdesi örtük. Perdenin rengi de tıpkı pencere gibi beyaz. Birinci ve ikinci dış üniteye yakın her iki pencerenin tahtaları soyulmuş bazı yerler sarı tahta izlerini ortaya çıkarıyor. Pencerelerin üstünden başlayarak her iki pencerenin sonuna kadar devan edecek şekilde yeşil renkte duvar boyanmış. Yeşil renk dört yerden aşağı doğru inecek şekilde boyanmış. İki uç kolonlardan diğer iki uçta pencere köşelerinden inecek şekilde boyanmış.

Duvarın yeşil kısmının yani fotoğrafın yukarısında beyaz bir poster kağıdına kırmızı renkle OTEL Umut yazılı. Otel kelimesi büyük harflerle, daha belirgin ve kalın. Umut kelimesi daha silik şekilde ve sadece ilk harfi büyük. Umut kelimesinde harflerin bazı kısımlarında özellikle uçlarında kıvrımlı ve bitişik şekilde yazılmış.

Sayfa Görüntüleme : 941