Alaaddin-Yasemin(1992)

Betimleyen:Bilge ÇAĞLAR / Boğaziçi Üniversitesi Ed 200 Dersi Öğrencisi Alaaddin ve Sihirli Lambası filminden Yasemin tüm bedeni gözükecek şekilde mavi kıyafeti ile ayakta resmedilmiş. Karakter görselde 17-18 yaşlarında. Yasemin göğüs bölgesi biraz geride alt kısmı ise önce olacak şekilde ayakta duruyor. Elleri yumruk şeklinde ve iki yana açılmış. Üzerine iki parça mavi renkte kıyafetleri var. Gözleri büyük ve kahverengi. Kaşları siyah ve kalın.Yüz şekli oval ve çene kısmı sivri. Burnu küçük. Dudakları ince ve pembe. Dişleri gözükecek şekilde gülümsüyor ve dişleri beyaz. Prensesin saçları kalçasının altın kadar iniyor. Siyah uzun gür saçları deniz dalgası şeklinde. Saçının ucu yine yukarı doğru kıvrılmış ve küçük bir sarmal oluşturmuş. Saçlarının ön kısmı kabarık ve iki yana doğru yayılmış. Saç boynun arkasından koyu mavi bir toka ile bağlanmış. Kafasının üzerinde mavi bir saç tacı var. Tacın ortasında ise mavi renkli bir taş bulunmakta. Taşın çevresi ise altın renkli bir halkla çevrelenmiş. Aynı altın renginden prensesin kulaklarında büyük parlak küpeler var. Küpeler kenarları keskin olmayan üçgen şekle sahip. Altın sarısı kalın bir kolyesi de bulunmakta. Üstünde göğüs bölgesini kapatan göbeğini ve omuzlarını açıkta bırakan tek parça bir kumaş giymiş. Kıyafetin askıları omuzun aşağısına indirilmiş. Altında ise aynı renkte bir şalvar var. Bel kısmı ve ayak bilek kısmı dar olan şalvarın bacak kısımları oldukça bol. Ayağında yine aynı renkte bir çarık var. Çarığın ayak ucu kısmı ise yukarı doğru sivrilip kıvrılıyor ve küçük bir sarmal oluşturuyor.

Betimleyen:Bilge ÇAĞLAR / Boğaziçi Üniversitesi Ed 200 Dersi Öğrencisi

Alaaddin ve Sihirli Lambası filminden Yasemin tüm bedeni gözükecek şekilde mavi kıyafeti ile ayakta resmedilmiş.

Karakter görselde 17-18 yaşlarında. Yasemin göğüs bölgesi biraz geride alt kısmı ise önce olacak şekilde ayakta duruyor. Elleri yumruk şeklinde ve iki yana açılmış. Üzerine iki parça mavi renkte kıyafetleri var. Gözleri büyük ve kahverengi. Kaşları siyah ve kalın.Yüz şekli oval ve çene kısmı sivri. Burnu küçük. Dudakları ince ve pembe. Dişleri gözükecek şekilde gülümsüyor ve dişleri beyaz.

Prensesin saçları kalçasının altın kadar iniyor. Siyah uzun gür saçları deniz dalgası şeklinde. Saçının ucu yine yukarı doğru kıvrılmış ve küçük bir sarmal oluşturmuş. Saçlarının ön kısmı kabarık ve iki yana doğru yayılmış. Saç boynun arkasından koyu mavi bir toka ile bağlanmış. Kafasının üzerinde mavi bir saç tacı var. Tacın ortasında ise mavi renkli bir taş bulunmakta. Taşın çevresi ise altın renkli bir halkla çevrelenmiş. Aynı altın renginden prensesin kulaklarında büyük parlak küpeler var. Küpeler kenarları keskin olmayan üçgen şekle sahip. Altın sarısı kalın bir kolyesi de bulunmakta.

Üstünde göğüs bölgesini kapatan göbeğini ve omuzlarını açıkta bırakan tek parça bir kumaş giymiş. Kıyafetin askıları omuzun aşağısına indirilmiş. Altında ise aynı renkte bir şalvar var. Bel kısmı ve ayak bilek kısmı dar olan şalvarın bacak kısımları oldukça bol. Ayağında yine aynı renkte bir çarık var. Çarığın ayak ucu kısmı ise yukarı doğru sivrilip kıvrılıyor ve küçük bir sarmal oluşturuyor.

Sayfa Görüntüleme : 1043