Ali Baba Ve 7 Cüceler

Ali Baba Ve 7 Cüceler

Betimleyen: Emine KOLİVAR

Açık bej bir zemine sahip afişte, önde Şenay (Cem Yılmaz), arkada İlber (Çetin Altay), Veronica (Irina Ivkina) ve Kenan Memedov (Zafer Algöz) aksiyon halinde koşarken yer alıyor.

Şenay, kıvırcık saçları alnına dökülen, balık etli, orta boylu, bıyıklı, burnu kemerli, şaşkın bakışlı, açık renk tenli, 40’larında bir adam. Sağ elinde tuttuğu ağır, otomatik tüfeği, namlusu yukarı bakar halde kaldırmış, parmağı tetikte. Sol eli, koşma ritminde biraz geride duruyor. Yüzünde şaşkın, şapşal bir ifade olan Şenay’ın üzerinde gri kot pantolon, kan lekeleri olan beyaz bir tişört ve kolları yukarı kıvrılmış kot bir gömlek var.

Şenay’ın sol arkasındaki Veronica, 20’lerinin sonlarında, açık kumral düz saçları atkuyruğu yapılmış, beyaz tenli, uzun boylu, zayıf, kalın dudaklı, düz kaşlı, oval yüzlü bir kadın. Koşarken saçları savrulan Veronica’nın sol eli, koşma ritmi ile dirseğinden kıvrık halde göğsünün önünde duruyor. Siyah bir pantolon, dekolte gri bir tişört ve fermuarını dekoltesine kadar çektiği kırmızı beyaz spor bir ceket giymiş.

Kenan Memedov, arkada duran üçlünün ortasında yer alıyor. Sadece üst bedeni görülebilen Kenan, sağ elinde tuttuğu patlayıcı için tetikleyici mekanizmanın düğmesine basmak üzere. Yüzünde göz dağı veren hırslı, kararlı bir ifadeyle karşısına bakarken kaşlarını kaldırıp ince dudaklarını kapatmış. Kenan, 60’larında, beyaz bıyıklı, beyaz tenli, siyah kaşlı, kahverengi gözlü bir adam. Başındaki yeşil asker beresinin önünde bir yıldız işli. Askeri üniforması eski model, düğmeleri yakaya kadar ilikli. Her iki omzunda da çantasının kahverengi deri askıları görünüyor.

İlber, elinde bir cüce heykeliyle Şenay’ın sağ arkasında duruyor. Şaşkın, gergin gözlerini iri iri açıp karşısına bakan İlber’in dudakları da hafif aralık. Başının tepesi tamamen kel ama kenarda ve arkada kalan saçları omuzlara kadar uzun. Büyük metal çerçeve optik gözlüklü, bıyıklı, beyaz tenli, burnu kemerli ve uzun, dudakları incecik, 40’larında bir adam. Sadece üst bedeni görülen İlber’in üzerinde açık mavi bir gömlek, mavi-turuncu renklerde bir kravat ve bordo bir ceket var.

Cüce heykelinin uzun sakalı ve saçları beöbeyaz. Başında tepesi sivri külah şeklinde bir şapka takılı, ayağında siyah ayakkabıları var. Sarı renk kıyafetinin detayları, Şenay’ın tüfeğinin arkasında kaldığından görünmüyor.

Yazılar, afişin alt yarısında toplanmış. Kırmızı harflerle yazılan oyuncu isimleri hafif yana eğik duruyor. “CEM YILMAZ, IRINA IVKINA, ZAFER ALGÖZ, ÇETİN ALTAY”

Yeşil bir plaka içinde sarı harflerle “ALİ BABA ve 7 Cüceler”

En altta beyaz harflerle “NULOOK PRODUCTION, PEPSİ, CMYLMZ FİKİR SANAT” ve siyah harflerle “EKİM 2015’DE www.alibabave7cuceler.com” yazılı.

Sayfa Görüntüleme : 704