Aşk Tesadüfleri Sever

Aşk Tesadüfleri Sever

Betimleyen: Arif Emre TİRYAKİ

Dikdörtgen formatında, üst köşelerinden hafif gri gölgeli beyaz afişin kenarlarına kırmızı ince çizgiden üst ve alt ortadan yazılarla kesilmiş bir çerçeve yapılmış.   Kesilen yerler giderek silikleşmiş. Üst ortada büyük puntoyla başrol oyuncularının isimleri yazıyor. Soy adlar isimlerden daha büyük. Solda “ Mehmet Günsur” sağda “ Belçim Bilgin”.  Altında daha küçük puntolarla “ Altan Erkekli, Ayda Aksel, Şebnem Sönmez, Hüseyin Avni Danyal ve Yiğit Özşener” yazıyor. Tümü siyah gölgeli kırmızı renkli…

Ortada fotoğrafların üst üste yığılmasıyla oluşturulmuş bir kalp şekli…Yığılı olanların en üstünde, ortada Özgür’ün Denizle fotoğrafı dik konumda yer alıyor. Özgür, haki açık yakalı tişörtü ile yüzü hafif sol aşağıya dönük. Seyrek ve kısa top sakalı, alnının soluna doğru dökülmüş uzun koyu kumral saçları, düzgün ince burnu, uzun kirpikleri, küçük toplu çenesi var. Gözleri kapalı. Mahsun duruşlu; kaşlarını büzüştürmüş. Deniz’in yüzü sağ profilden görünüyor. Özgür’ün omzuna öpücük konduracakmış gibi eğilmiş, sol eli Özgür’ün arkasından dolanarak omzuna dokunmuş. Dolgun dalgalı saçlarının tamamı görünmüyor. Küçük kalkık burnu, hafif kıvrık dudakları ile yüz hatları düzgün. Onun da gözleri kapalı, kirpikleri uzun. Diğer fotoğraflar yatay konumlu. Kalbin Özgür’ün durduğu sağ tarafında Özgür’ün ailesi, Deniz’in durduğu sol tarafta ise Deniz’in ailesinin fotoğrafları yer alıyor. Kalbi oluşturan dağınık vaziyetteki karelerin sağ tarafında, altta Özgür’ün gençlik ve çocukluk fotoğrafları. Üstünde, burun üstü kemerli büyük gözlüğü, ince bıyıkları, kareli krem rengi gömleğiyle Turgut. Aşağıda, sağdan bölünmüş kulak arkasında toplanmış saçlarıyla hafif gülümseyen, ekose bluzunun üstünde krem rengi hırkasıyla Neriman. Daha aşağıda gülkurusu rengi gömleğinin içine bisiklet yaka beyaz tişört giymiş, dik bakışlı Onur. Hemen sağında üzerinde ters bir şekilde “Foto Turgut” yazan bir kısmı görünen fotoğraf… Sol tarafta üstte Deniz’in gençlik fotoğrafının üstünü kapatmış, beyaz kirli sakalı ile sol profilden kısık gözlerle hafif gülümseyen Deniz’in dedesi Kemal Beyaz gömlek üzerine siyah yelek giymiş, siyah kravat takmış. Aşağısında kahverengi perma saçlarıyla gülümseyen İnci… Siyah beyaz desenli, sıfır kol elbisesiyle sağ profilden, yüzü dönük poz vermiş. Hemen aşağısında ön tarafları seyrelmiş saçları, gözaltı torbaları, uzun burnu ve yer yer kırışmış yüzü ile Ömer. Krem rengi ekose ceket ve beyaz gömlek giymiş. Krem rengi çapraz ve çiçek desenli kırmızı kravat takmış. Altında kafası sola yatık dişlerini göstererek gülümseyen Deniz’in çocukluk fotoğrafı. Kalbin alt sivri ucunda sağ profilden, yüzü dönük, mavi gözleri ve açık alnıyla Burak. Onun hemen altında bir kısmı görünün fotoğrafta kızıl uzun saçlarıyla gülümseyen Zeynep.

Kalbin altında çoğunluğu sol tarafta kalan büyük puntoyla, siyah gölgeli kırmızı harflerle, alt alta filmin adı “ Aşk Tesadüfleri Sever” yazılmış. Aşkın A’sı severin S’si daha büyük puntolu. “Tesadüfleri” sözcüğünün yanında küçük puntolu siyah harflerle alt alta “ Yönetmen: Ömer Faruk Sorak” yazıyor.

Filmin adının altında büyük siyah harfler ve küçük puntolarla filmde geçen cümle “ Bazen ilk görüşte bilirsin, o insan senin kaderindir. Bazen bir ömür ararsın, bulamazsın…” yazılmış.

Altında soluk renkli, küçük puntolu siyah büyük harflerle film ekibi, daha küçük puntolu olarak görevleri yer alıyor. Sonra logolarıyla birlikte filmin sponsorları, şöyle: “Anadolujet, Powerfm, Denizbank, Kodak”. En sağda Böcek yapım logosu… Sonda ise çerçeveyi ikiye ayıran kırmızı büyük harf ve puntolarla “4 Şubat 2011’de sinemalarda” yazıyor.

 

 

Sayfa Görüntüleme : 797