Aşkın İkinci Yarısı

Aşkın İkinci Yarısı

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Üstten ve alttan boşluklar bırakılmış olan dikey dikdörtgen afişin, geri kalan orta kısmı yatay 3 eşit parçaya ayrılmış. Siyah ve kızıl renkteki boşluklardan daha büyük olan bu 3 parçada, filmden sahneler gösteriliyor. Sarı ve siyahın hâkim olduğu sahnelerde; koyu kısımlar siyah, açık kısımlar ise sarı-beyaz renkte. Her bir parçanın altında ve üstünde siyah, eğri büğrü, ince bir çizgi var. İlk parçada, 20li yaşlarının başındaki Zuhal (Arzum Onan) ve 30lu yaşlarındaki Arif (Mehmet Aslantuğ) yan yana. İkinci parçada Arif, sırtını yaslamış; sağ profilden görünüyor. Cemre (Sanem Fidan)’ye sağ koluyla sarılmış. Arif’in solundan, durgun bir deniz görünüyor; bu deniz manzarasının üzerinde, sağa dayalı olarak beyaz ve büyük harflerle: “AŞKIN İKİNCİ YARISI” yazıyor. “A” harflerinin ortalarındaki çizgiler yok. Daha küçük bir puntoyla yazılmış “İKİNCİ” kelimesi; üstteki “AŞKIN” ve alttaki “YARISI” kelimelerinin arasına, aynı hizada konumlandırılmış. Üçüncü parçada; kıvırcık saçlarını arkadan toplu ve sol profilden gözüken Zuhal, geniş bir yolun kenarında. Demirlere belini yaslamış, kafasını kaldırmış heyecanla yukarıdaki bir noktaya bakıyor.

Afişin en üstündeki siyah-kızıl alana yazılmış: “ARZUM ONAN” ismi, sola tarafa dayalı; “MEHMET ASLANTUĞ” ismi ise sağ tarafta. Beyaz-kırmızı renkteki soy adları daha küçük puntoyla, yine aynı renkteki isimlerin altına ortalanmış.

Birinci parçada Zuhal sol tarafta, geride duruyor. Sağ taraftaki Arif, sadece yüzü görünecek şekilde yakınlaştırılmış; yüzü Zuhal’inki kadar net değil. İkisinin de ağzı kapalı, sessizce oturuyorlar. Zuhal’in siyah görünen, kıvırcık ve uzun saçları; beyaz-sarı boğazlı kazağının ve aynı renkteki ceketinin üzerine dökülmüş. Kendinden emin bir şekilde dimdik duruyor ve ileriye doğru bakıyor. Dik ve düzgün bir burnu, orantılı bir yüz yapısı var. Sol arka taraftaki zar zor seçilen dantelli perde, sarı renkte. Sağ taraftaki Arif’in beyaza dönmek üzere olan siyah saçları, sakalı ve siyah bıyığı uzayıp birbirine karışmış. Kaldırdığı siyah kaşlarının altındaki gözlerini kısmış, bitkin bir şekilde ileriye bakıyor. Yüzü hafif bulanık olan Arif’in boynundan aşağısı görünmüyor.

İkinci parçada saçını, bıyığını ve sakalını kesmiş Arif’in kırışıklıkları; uzaktan da olsa seçilebiliyor. Sağ tarafta batan güneş, “İKİNCİ” kelimesinin tam ortasına denk gelmiş; afişin sarılığına daha da sarılık katmış. Başı Arif’in göğsüne yaslı 9-10 yaşlarındaki Cemre, Arif’in sağ kolunun altına girmiş. Kıvırcık saçları tepeden toplanmış olan Cemre’nin, sağ profilden görünen yüzü tam seçilemiyor. Sadece sağ kulağı, sağ gözü ve burnunun üstü görünüyor. Arif, güneşten dolayı kıstığı gözleriyle, huzurlu bir şekilde karşıya bakmakta. Sırtını aralıklı, tahta bir yere yaslanmış olan Arif’in, büktüğü dizinin sadece üst kısmı görünüyor.

Üçüncü ve en alt parçada Zuhal; kamyon ve arabaların dip dibe durduğu iki şeritli yolun kenarında, hafif kambur bir şekilde ayakta duruyor. Sırtını; boş sağ şeridin sağındaki, yolun kenarındaki demirlerine yaslamış. Uzun boynunu ileriye doğru hafifçe uzatmış, sadece belinden yukarısı görünüyor. Gözlerini yolun karşısındaki; sadece ilk katları görünen, yan yana sıralı binalara doğru kaldırmış. Sarı renkle gölgelenmiş beyaz ve dar bir tişört giymiş, zayıf sol kolunu bedeninin sağ tarafına yapıştırmış. Biraz uzakta, sağda park etmiş bir kamyon var.

Sayfa Görüntüleme : 650