BARAKUDA BALIĞI

Yatay dikdörtgen şeklindeki fotoğrafın koyu mavi zemininde yatay vaziyette bir barakuda balığı yer alıyor. Barakuda balığının ağız kısmı kadraja daha yakın ve sol yöne doğru uzanmakta.

Balık grimsi mavi bir renktedir ve rengi yer yer koyulaşmaktadır. Karın kısmında şişlik bulunmaktadır. Sırt kısmından kuyruğuna kadar uzanan koyu gri yatay çizgileri vardır. Fotoğrafın sol tarafında kalan kuyruğu vücuduna göre daha koyu mavi renktedir. Kuyruğunun ön kısmında yine kuyruğa benzeyen biri altta biri üstte olmak üzere bir çift yüzgeci bulunmaktadır.  Sırtının üst kısmında arka yüzgeçlerine göre daha küçük ve daha geniş bir sırt yüzgeci var ve bu yüzgecin üst kısımları koyu mavi, vücuduna yakın çizgili kısmı ise daha açık mavi renktedir. Üst solungacının alt yan kısımlarında ise iki göğüs yüzgeci vardır. Sağ arka kısımda kalan yüzgeç alt kısımlarına doğru rengi açıklaşan mavi renkte, sol ön kısımda kalan yüzgeç ise koyu mavi çizgilidir. Bu yüzgecin alt kısmı uçlara doğru koyulaşan mavi, üst kısmı ise yeşilimsi bir renktedir. Bu iki göğüs yüzgeçinin ortasında, balığın alt karnında ise dikene benzeyen ince mavi bir yüzgeç daha vardır.

Barakuda’nın kafasının başladığı kısımda aşağıya doğru uzanan siyah derin bir çizgi bulunmaktadır. Kafası yine vücuduyla aynı renktedir fakat yer yer yeşil renklere de rastlanmaktadır. Yassı ağzı oldukça geniştir. Fotoğrafta gözüken tek gözü oldukça yuvarlak, gözbebekleri siyah ve göz rengi sağ tarafa doğru açıklaşan ve neon gözüken yeşilimsi bir tondadır. Barakudanın ağzı oldukça geniş ve açık bir konumdadır. Ağzının üstünde de ağzına paralel şekilde uzanan iki siyah çizgi bulunmaktadır. Yassı çenesinin alt kısmı ise yer yer beyaz renktedir. Ön kısma doğru hafif sivrilen ağzında aralıklı duran ince ve sivri dişleri bulunmaktadır.

Sayfa Görüntüleme : 284