BOBBY

Betimleyen: Arif Emre Tiryaki

Beyaz zeminli dikine dikdörtgen formdaki afişin ön planında, tahta sapı kırılmış bir döviz görseli var.  Siyah zeminli dövizin köşeleri kırışmış, yere yatırılmış gibi yan duruyor. Dövizin üst kısmında, üst kısmı  kırmızı, alt kısmı  mavi renkli büyük harflerle “KENNEDY” yazıyor. Renk ayrımı, sağ alt köşeden sol üst köşeye doğru çizilen çizgiyle belirlenmiş. Yazının altında, Robert F. Kennedy’nin siyah beyaz fotoğrafı  yer alırken gülümseyen Kennedy, uzaklara bakıyor.

Afişin üst kısmında, “He saw wrong and tried right it. He saw suffering and tried heal it. He saw war and tried to stop it.” Cümleleri, ortalı ve alt alta olacak şekilde yazılmış. Dövizin altında da filmdeki oyuncuların isimleri alt alta, hepsi büyük harf ve küçük puntolu olacak şekilde sıralanarak yazılmış.

“HARRY BELAFONTE, NİCK CANNON, EMILIO ESTEVEZ, LAURENCE FISHBURNE, HEATHER GRAHAM, ANTHONY HOPKINS, HELEN HUNT, JOSHUA JACKSON, ASHTON KUTCHER, SHIA LABEOUF, LINDSAY LOHAN, WILLIAM H. MACY, DEMI MOORE, FREDDY RODRIGUES, MARTIN SHEEN, CHRISTIAN SLATER, SHARON STONE, ELIJAH WOOD”

Oyuncu isimlerinin altına, son harflere doğru koyulaşan kızıl renkli büyük harflerle, büyük puntolu olarak film adı, “BOBBY” yazısı eklenmiş.

En altta, Filmin vizyon tarihi olan “NOVEMBER 2006” yazısı hariç, film ekibi ve görevleri hakkındaki bölüm, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 259