BOOK OF SOLUTIONS / ÇÖZÜMLER KİTABI

Betimleyen: Hülya GÜLAY OGELMAN

Dikey dikdörtgen renkli afişte Marc (Pierre Niney), Charlotte (Blanche Gardin), Denise (Françoise Lebrun), Sylvia (Frankie Wallach), Max (Vincent Elbaz) ve Gabrielle (Camille Rutherford) yer alıyor. Otuzlarının başında, kirli sakallı olan buğday tenli, zayıf ve kahverengi gözlü olan Marc elindeki kitapların gerisinden, gözlerini kocaman açmış halde bakıyor. Kitabın mavi fonlu kapağında, otuzlarının sonlarındaki düz saçlı, yeşil gözlü Charlotte var. Charlotte, pembe fonlu kapağında yetmiş beş yaşındaki yeşil gözlü, kır saçlı Denise’in olduğu bir kitabı tutuyor. Kulaklarında işitme cihazı olan Denise, sarı fonlu kapağında buğday tenli, otuzlarının başlarındaki kahverengi gözlü Sylvia’nın bulunduğu bir kitap tutmakta. Sylvia’nın tuttuğu yeşil fonlu kapakta kırklarındaki esmer Max’in fotoğrafı var. Max’ın turuncu fonlu kitabında yirmilerinin sonlarındaki Gabrielle’in fotoğrafı yer alıyor. Gabrielle’in tuttuğu beyaz fonlu kitapta “Le Livre Des Solitions” yazıyor. Marc hafif bir tebessümle şaşkın bakarken, Charlotte, Denise, Sylvia gülümsüyor. Max başı hafifçe soluna dönük olarak ciddi ve kendinden emin bakarken, Gabrielle kaşlarını kaldırmış şaşkınlıkla belli belirsiz gülümsüyor.

Afişte çeşitli yazılar yer almakta. En üstte mavi fonlu alanda siyah büyük harflerle “ONDA HER ÇÖZÜME BİR SORUN VAR.” yazıyor. Yazının hemen altında, sol  tarafta siyah el yazısı fontuyla “PARTIZAN FILMS SUNAR”, Marc’ın yüzünün sağ tarafında “PIERRE NINEY”, sol tarafında “BLANCHE GARDIN”, Marc’ın sağında “ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND FİLMİNİN YÖNETMENİNDEN”, solunda “QUINZAINE YÖNETMENLERİN ON BEŞ GÜNÜ CANNES 2023” yazılır. “QUINZAINE” ismi piramit formunda olup, zirveye denk gelen “Z” harfinin altında üç tane kısa çizgi yer almakta.

Afişin altında kâğıt yırtığının altından çıkmış gibi duran beyaz fonlu alanın içinde el yazısı ile “ÇÖZÜMLER KİTABI. BİR MICHEL GONDRY FİLMİ” yazısı, sağ altta ise “THE BOOK OF SOLUTIONS” şeklinde filmin İngilizce ismi yer almakta.

Alt kısımdaki film ekibi ve görevleri bölümü okunaklı değil. Bilgilerin üzerinde,  “FRONÇOISE LEBRUN, FRANKIE WALLACH, CAMILLE RUTHERFORD, VINCENT ELBAZ” yazıyor. Net olmayan üç satır yazı ile yapımcı firmaların logoları en altta yer alıyor. 

Sayfa Görüntüleme : 183