BOY FROM HEAVEN/ CENNETTEN GELEN ÇOCUK

Dikey dikdörtgen formdaki afişe filmin içinden bir kare yerleştirilmiş. Üniversitenin kemerli kapısından avluyu dolduran öğrenciler  afişin odağındalar.  İslam mimarisinin bütün özelliklerini taşıyan üniversitenin giriş kapısı ahşap olup oymalı geometrik desenlerle süslenmiş.  Cami görünümündeki üniversitenin avlusunu dolduran öğrencilerin hepsinin arkası dönük olduğundan sadece belden yukarı cübbeleri ve sarıkları objektife yansımış.  Hepsinin sarıkları aynı fakat cübbeleri kahve, gri, siyah tonlarında…

Hemen önlerindeki cami formundaki üniversite krem tonlarındaki fonla bütünleşmiş siluet şeklinde net değil.

 Avluyla camiyi birleştiren revaklar yüksek kalın sütunlar üzerine yerleştirilmiş. Çatıda büyük ana kubbenin etrafında irili ufaklı birçok kubbe yer alıyor.  Dikdörtgen şeklindeki pencereler kalın demirlerle örülmüş.  Görkemli taş bina afişe siluet şeklinde yerleştirildiğinden detaylar tam seçilmiyor.

 Üst tarafta krem rengi fonun boş kalan kısmında kırmızı büyük harflerle “ BOY FROM HEAVEN “ altında  “UN FILM DE TARIK SALEH” yazıyor.   Üst tarafta “Boy” yazısının sağında ve solunda  siyah küçük boyutlarda “TAWFEEK BARHOM” karşısında” FARES FARES” üstünde ise festival logosu altında  “FESTIVAL DE CANNES “ yazıyor. En alttaki oyuncu ve sponsor isimleri festival logosunun altındaki ve üstündeki yazılar afişin bu versiyonunda okunaklı değil. 

Sayfa Görüntüleme : 261