BUZ DEVRİ - SİD

Betimleyen: Almina Ceviz

Dik dikdörtgen şeklinde konumlandırılmış beyaz fonlu fotoğrafta Buz Devri karakterlerinden Sid bulunmaktadır. Sid karakteri, miskin hayvan olarak adlandırılan bir canlı türüdür.

Fotoğrafta Sid 4 pençeden oluşan sağ elini kaldırmıştır. Sol elinin dirseğini ise alt kolu vücudunun iç tarafına gelecek şekilde katlamıştır. Sid’in sol ayağı daha önde olacak şekilde ayakta durmaktadır. Ayakları yarısına kadar sarı- açık kahverengi tonlarında tüylerle kaplıdır. Tüylerinin bittiği yerde rengi tüylerinden biraz daha açık tonda olan 3 ayak pençesi bulunmaktadır. Sid’in gövdesinin orta kısmı soluk açık sarı renkte, vücudunun kenar kısımları, ayakları kolları ve kafasının üst kısmı ise açık kahverengindedir.

Sid’in sola doğru hafifçe eğdiği uzun boynu üzerinde yer alan kafası küçük ve ters üçgen şeklindedir. Yüzünde mutlu bir ifade bulunmaktadır. Gözleri birbirinden oldukça ayrıktır ve kafasının iki ayrı ucunda konumlanmıştır. Sol gözü sağ gözüne göre daha büyüktür. İki gözünün üstünde de iki uzun kirpiği vardır. Sadece sağ gözünde bulunan alt kirpikleri ise üst kirpiklerine göre sayıca daha fazladır.  Sid’in ağız çevresi kafasının üst kısmına göre daha açık beyaz tonlarındadır. Ağzı da yine yüz şekline benzeyen ters üçgen şeklinde açık üst dudaklarının kenarları yukarıya doğru kıvrılmıştır. Dudakları oldukça ince ve açık pembedir. Ağzında siyah bir zeminin üzerinde pembe dili, 2 yuvarlak üst dişi ve alt dişleri bulunmaktadır. Üst dişlerinden sol dişi sağ dişine göre daha büyüktür.  Sid’in yuvarlak top şeklindeki burnunun üst kısımları mor burun deliklerinin bulunduğu alt kısmı ise pembe renktedir.

Sayfa Görüntüleme : 370