Baba ve Kız

Baba ve Kız

Betimleyen: Fatma DALAY

Geniş penceresinden günışığının girdiği odada bir adam ve 5-6 yaşlarında bir kız çocuğu oyun oynuyor.  Çocuk sanki ata binmiş gibi babasının sırtında. Baba emekleme pozisyonunda ellerini halıya dayamış, gülümsüyor.  Pencerenin arkasında dışarıda duran bir at,  oynayan babayla kızına doğru dudaklarını bükerek bakıyor.

Çocuğun konuşma balonu: “Deh dıgıdık… Dıgıdık”

Atın konuşma balonu: “Sahte hayatlar, yalan dünyalar”

Genç baba, siyah dalgalı saçlı… İri-yuvarlak gözlü, havuç gibi ince uzun burunlu ve kepçe kulaklı.  Üzerinde kollarını dirseklerine kadar kıvırdığı yakalı bir tişört, pantolon ve çorap var.

Kız, uzun siyah saçlarını ortadan ayırmış. İki yandan atkuyruğu gibi toplanmış saçları yukarıya doğru savrulmuş. Patlak gözleri, minik bir sosise benzeyen burnu var. Kahkaha atar gibi keyifli gülümsüyor. Sağ eliyle babasının tişörtünün yakasını tutarken sol kolunu el parmakları açık şekilde havada hafif geriye doğru kaldırmış. Üzerinde kısa kollu bir tişört, dizaltı bir pantolon var. Ayakları çıplak.

Pencerenin pervazına başını dayamış duran atın gözleri hafif kısılmış. Kederli kederli bakıyor. Burun delikleri kabarık, uzun ağzını bükmüş. Dışarı doğru çıkmış üç büyük dişi var.

Odanın duvarına iki çerçeve asılı. Perdeleri yanlara çekilmiş pencereden dışarısı görünüyor. Atın gerisinde evler siluet biçiminde. Gökyüzü açık.

Sayfa Görüntüleme : 1129