Bakış

Bakış Renkli enine dikdörtgen fotoğrafta , 50 ve 60’lı yaşların arasında iki tane erkek, açık alanda, güneşli bir günde yan yana oturuyor. Hafif sağlarına dönükler ve fotoğrafın soluna bakıyorlar. Arka plan bulanık.  Kameranın önündeki iki erkekten birisi kameraya daha yakın diğeri uzak kalıyor. Yakın olan erkeğin sadece omzundan yukarısı kadraja alınmış, yüzünü sola dönmüş, sırtını mavi ince bir direğe yaslamış. Açık kahverengi, ucunda fındık kadar ponponu olan şapka giymiş. Yüzü tombul ve elmacık kemiği belirgin. Gözlerinin üstüne gölge düşmüş, hafif kahverengimsi kaşlarını çatmış, gözlerini kısarak uzağa bakıyor. Göz kenarlarının etrafında kırışıklıkları belirginleşmiş. Burnu büyük ve burun ucuna doğru genişliyor. Dudağı küçük ve ince. Uçlarına doğru beyazlaşmış ince bir bıyığı var. Ensesindeki görünen şaçları kısa ve beyaz. Grimsi gömleğinin yakası boynunu kapatmış, gömleğinin üzerine siyah ceket giymiş.  Objektife uzak kalan, yanındaki erkeğin ise göğsünden yukarısı kadraja alınmış, yüzünü sola dönmüş. Koyu kahverengi, ucunda fındık kadar ponponu olan şapka giymiş. Yüzü ince, uzun ve elmacık kemiği belirgin. Siyah, içinde hafif beyazları olan dağınık kaşları var. Gözlerinin altı torbalı ve uzağa bakıyor. Burnu uzun, tombul ve geniş, burnunun ucundan dudağının kenarına doğru bir çizgisi var. Alnında ve göz çevresindeki kırışıklıkları belirgin. Sakalı ve bıyığı beyaz. Alt dudağı ince, üst dudağını bıyığı kapatmış, görünmüyor. Saçlarının sadece kulak üstündeki küçük bir kısmı görünüyor ve beyaz renkte. Üzerinde kareli, siyahımsı çizgileri olan gömlek, gömleğin üstünde kahverengi renkte kazak ve kolsuz mavimsi bir ceket giymiş. Fotoğrafın bulanık olan arka kısmında iki tane daha erkek var. İkisi de arkasını dönmüş ayakta ve birinin sadece kafası birinin ise belden yukarısı ve beyaz saçları görünüyor.

Fotoğrafçı: Nurseli Özenir

Betimleyen: Melike ŞAHİN

Renkli enine dikdörtgen fotoğrafta , 50 ve 60’lı yaşların arasında iki tane erkek, açık alanda, güneşli bir günde yan yana oturuyor. Hafif sağlarına dönükler ve fotoğrafın soluna bakıyorlar. Arka plan bulanık.

Kameranın önündeki iki erkekten birisi kameraya daha yakın diğeri uzak kalıyor. Yakın olan erkeğin sadece omzundan yukarısı kadraja alınmış, yüzünü sola dönmüş, sırtını mavi ince bir direğe yaslamış. Açık kahverengi, ucunda fındık kadar ponponu olan şapka giymiş. Yüzü tombul ve elmacık kemiği belirgin. Gözlerinin üstüne gölge düşmüş, hafif kahverengimsi kaşlarını çatmış, gözlerini kısarak uzağa bakıyor. Göz kenarlarının etrafında kırışıklıkları belirginleşmiş. Burnu büyük ve burun ucuna doğru genişliyor. Dudağı küçük ve ince. Uçlarına doğru beyazlaşmış ince bir bıyığı var. Ensesindeki görünen şaçları kısa ve beyaz. Grimsi gömleğinin yakası boynunu kapatmış, gömleğinin üzerine siyah ceket giymiş.

Objektife uzak kalan, yanındaki erkeğin ise göğsünden yukarısı kadraja alınmış, yüzünü sola dönmüş. Koyu kahverengi, ucunda fındık kadar ponponu olan şapka giymiş. Yüzü ince, uzun ve elmacık kemiği belirgin. Siyah, içinde hafif beyazları olan dağınık kaşları var. Gözlerinin altı torbalı ve uzağa bakıyor. Burnu uzun, tombul ve geniş, burnunun ucundan dudağının kenarına doğru bir çizgisi var. Alnında ve göz çevresindeki kırışıklıkları belirgin. Sakalı ve bıyığı beyaz. Alt dudağı ince, üst dudağını bıyığı kapatmış, görünmüyor. Saçlarının sadece kulak üstündeki küçük bir kısmı görünüyor ve beyaz renkte. Üzerinde kareli, siyahımsı çizgileri olan gömlek, gömleğin üstünde kahverengi renkte kazak ve kolsuz mavimsi bir ceket giymiş. Fotoğrafın bulanık olan arka kısmında iki tane daha erkek var. İkisi de arkasını dönmüş ayakta ve birinin sadece kafası birinin ise belden yukarısı ve beyaz saçları görünüyor.

Sayfa Görüntüleme : 946