Bal Arısı

Bal Arısı

Betimleyen: Damla YILMAZ

Gündüz çekilmiş bulanık fonlu fotoğrafta bal arısı, turuncu ve sarı renklerdeki çiçeğin yakınında uçar vaziyette havada.

Yaklaşık 1,5 cm boyunda ve yarım cm genişliğindeki arı, sarı ve siyah renkli kısa tüylere sahip. Bütün vücudu kitinli, kalınca bir katmanla örtülü… Gövdesi kuyrukta daralan haliyle koni şekline benziyor.

Oval biçimdeki 3 mm’lik başının neredeyse yarısını simsiyah, dik duran oval bir göz doldurmakta. Başının sarı renkteki ön kısmından çıkmış olan 2 adet siyah renkli duyarga, kırılarak yere paralel zafer işareti oluşturmuş. Gözünün hemen altından başlayan siyah, yuvarlak çenesine, sert bir kabuk gibi görünen, boyu yaklaşık yarım cm uzunluğunda, ince, kıvrık ve sivri bir yardımcı çene eşlik ediyor. Kafasının hemen ardından, yaklaşık yarım cm uzunluktaki göğüs kısmı geliyor. Yoğun tüylü bölgenin ön kısmından 2, arka kısmından önlü arkalı 2’şer tane 4 bacak çıkmakta. Göğüs kısmından sonra gelen, sarı başlayıp vücudunun son bölmesine doğru siyah rengini alan, silindir şekildeki mide kısmının üstünde aralıklı 4 siyah çizgi var.  Bacakların hepsi tüylü ve siyah renkte… Ön ve arka bacaklar yaklaşık 1 cm uzunluğunda ve yana doğru çıkıp eklem yerlerinden kırılarak aşağı sarkmış. Diğer bacaklarla kıyaslandığında onların yarısı kadar uzunlukta olan orta bacak ise bir yay şeklinde duruyor. Göğüs kısmının üstünden yaprağa benzeyen, şeffaf olduğu için dokuları görünen iki kanat çıkmakta. Ön kanat 1 cm’ken arka kanat 6 mm uzunlukta.

Sayfa Görüntüleme : 1006