Bateri

Bateri

Betimleyen: Sedef TAYLAN / Boğaziçi Üniversitesi ED 200 dersi öğrencisi

Görselde sağa dönük duran bateri beş parça davul ve üç zilden oluşuyor. Davulların arkasında bir tabure var. Davul, çember şeklinde enli bir kasnağın iki yüzüne deri gerilmiş, silindir bir yapıya sahiptir. Görseldeki davulların kasnakları krem renginde. Üzerinde bulunan derinin gerilmesini sağlayan vida ve aparatları metal gri rengindendir.

Baterinin orta kısmında pes davul (kick) bulunmakta. Bu davulun çapı yaklaşık 56 cm ve yatay olarak konumlandırılmış. Pes davulun ön yüzeyindeki deri siyah renkte ve üst kısmında, yatay biçimde, beyaz puntoyla ve büyük harflerle “Yamaha” yazmakta. Sol yanında markanın logosu yer almakta. Davulun çemberinin genişliği yaklaşık büyük bir bisiklet tekerleği kadar. Davulun hemen arkasında siyah renkte bir tabure yer alıyor.

Pes davulun dış yüzeyine bağlı, hemen üstünde iki adet tom tom adı verilen küçük davul yer almakta. Bu davulların çapı yaklaşık 30 cm kadar. Görselin sol kısmında boyu küçük davullara göre daha uzun, çapı yaklaşık 40 cm floor tom adı verilen bir davul bulunmakta. Görselde tam görünmemekle beraber pes davulun hemen arkasında daha çok bir tekerleği andıran çapı yaklaşık 35 cm olan trampet bulunmakta.

Trampetin yanında hi-hat adı verilen paralel iki oval zil bulunmakta. Bunlar ayak pedalına bağlı olup, basıldığında iki zili birbirine vurarak ses çıkartmaktadır. Baterinin her iki tarafında birer T sehpasının ucunda ovala benzer iki zil bulunmaktadır. Bu ziller crash ve ride olarak adlandırılmaktadır. T sehpası, zillerin boylarını ayarlamaya yarayan, ince sopa görünümlü aparatlardır.

 

Sayfa Görüntüleme : 888