Bilecik`te Görme Engellilere `Sesli Betimleme` Film Etkinliği

Bilecik`te Görme Engellilere `Sesli Betimleme` Film Etkinliği

Bilecik Sevgi Evleri Toplantı Salonu`nda, Sesli Betimlene Derneği tarafından görme engelli vatandaşlar için özel olarak hazırlanan, betimlemeli film izletildi.
Dernek Kurucusu avukat Olgun Yılmaz, sesli betimlemeli filmlerin, metin yazarları tarafından yazılarak filmler içerisine yerleştirildiğini ve görme engelli vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirtti.

Sesli betimleme yapılmış filmlerin, TRT ve diğer özel televizyon kanallarının internet sayfalarında yer aldığını, isteyen vatandaşların buralardan izleyebileceğini anlatan Yılmaz, "Bizim hedefimiz Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirler bu tür çalışmalardan haberdar, Bilecik gibi küçük şehirlerde engellilerin bu tür organizasyonlara ulaşması daha zor. O nedenle biz buraları önemsiyoruz. Sesli betimlemeyi tanıtarak farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül`ün yanı sıra görme engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Haber linki; https://beyazgazete.com/haber/2015/2/8/bilecik-te-gorme-engellilere-sesli-betimleme-film-etkinligi-2538724.html

Sayfa Görüntüleme : 1138