Bilim insanı Özlem Türeci

Bilim insanı Özlem Türeci

Betimleyen: Beyza KURAL

Renkli, kare fotoğraftaki Özlem Türeci 50’lerinin başında. Bulanık, yeşil bir duvar önünde, omuz hizasının üzerinden kadrajlanmış. Bedenini sağ omzundan hafif geriye çevirmiş, yüzü doğrudan objektife bakıyor.

Özlem Türeci’nin uzun dikdörtgenimsi bir yüzü, sarıya çalan açık bir teni var. Kahverengi hafif dalgalı saçları kulak memelerinin hizasında. Sol tarafına ayırdığı dağınık saçlarından alnına birkaç parça perçem düşmüş.

Alnı dört parmak kadar geniş, enine hafif çizgiler seçiliyor. Kaşları koyu renk, ince ve yukarı doğru sert kavisli. Yeşile çalan açık renk gözleri ters duran küçük, bombesi üstte kalan yarım daireler gibi. Gözlerinin yanında ve altında kısa kısa ince çizgiler yer alıyor. Siyah, ince, kemik çerçeveli, yuvarlak, gözlükleri kaşlarının altından burun tabanına dek yüzünü kaplıyor.

Kemerli, hafif uzun bir burnu var. Burnun iki yanından çenesine doğru iki belirgin çizgi iniyor.

İnce, dikdörtgenimsi, kapalı dudakları hafif koyu renkte. Hafifçe gülümsemiş, üst dudağının sağ kısmı daha yukarıda yer alıyor. Dudağı solda sağa hafif eğikçe. Yanakları dolgun, hafif uzun çenesi uçları keskin olmayan kareyi andırıyor. Kulakları saçlarının altında kalmış, kulak memeleri yaklaşık bir parmak ucu kalınlığında.

Uzun boynunda altın sarısı bir zincir, ucunda da küçük madeni parayı andıran bir daireden oluşan kolye ucu takılı.

Sol omzu önde. Duruşu dik, omuzları geniş görülüyor. Siyah bisiklet yaka bir tişört üzerine yine siyah, yakalarında deri şerit olan kumaş bir ceket giymiş.

Sesli versiyonuna ulaşmak için: 

https://www.youtube.com/watch?v=_eQnmsI-00c&ab_channel=SesliBetimlemeDerne%C4%9FiBetimlemeKumbaras%C4%B1

Sayfa Görüntüleme : 858