City of God - Tanrı Kent

Betimleyen: Yeliz Saygınar

Dikey formdaki dikdörtgen afişin zeminindeki turuncu renk, aşağıya inerken kızıllaşıyor. En altta, iki kanadını açarak can havliyle kaçan bir tavuk var. Gagası açık duran tavuğun tüyleri, sarı gün ışığı vuruyor gibi parlamış.
Ortada yoğunlaşan toprak zemindeki kızıllığın üstünde, çocuk ve gençlerden oluşan yaklaşık 25 kişilik bir çete duruyor. Birbirine yakın duran çete üyeleri ellerindeki tabancaları karşıya doğrultmuş. Hepsi
ciddi bir ifadeyle bakıyor. Çoğu, şort ve pantolonunun altına parmak arası terlik giymiş. Kiminin üst bedeni çıplakken kiminde de göbeği açık bırakan tişörtler var. Hepsi erkek ve bir ikisi hariç siyahi olan çetenin ortasında makinalı tüfeğiyle Li`l Zé (Leandro Firmino) duruyor. 20’lerinin ortasında, kıvırcık saçlı, kısa boylu Li’l Zé, mavi bir kot pantolon ve düğmeleri göğsüne kadar açık duran kısa kollu bir gömlek giymiş. Tüfeğini çenesinin hizasında tutarak dimdik bakıyor. Çetenin altındaki boşlukta büyük puntolu beyaz büyük harflerle “CITY OF GOD”, “God”ın altında daha küçük puntolu beyaz harflerle yan yana “DRUGS GUNS MUSIC LOVE” yazıyor. Altta küçük harflerle “En Film af FERNANDO MEIRELLES og KATIA LUND” isimleri yer almış. Kızıl toprakta, sarı renkli küçük puntolu büyük harflerle üç satır halinde oyuncu ve film ekibi sıralanmış. “Med MATHEUS NACHTERGAELE, ALEXANDRE RODRIGUES, LEANDRO FIRMINO DA HORA, JONATHAN HAAGENSEL, PHELIPE HAAGENSEN, DOUGLAS SILVA, DANIEL ZETTEL, SEU JORGE” “Instrueret af FERNANDO MEİRELLES og Katia Lund, Skrevet af BRAULIO MANTOVANI, efter roman af PAULO LINS, Fotofraf CESAR CHARLONE, Klip DANIEL REZENDE, Original musik ANTONIO PINTO og ED CORTES, Produceret af ANDREA BARATA RIBEIRO og MAURİCIO ANDRADE RAMOS, Co-produceret af HANK LEVINE, DANIEL FILHO, MARC BEAUCHAMPS, VINCENT MARAVAL, JULIETTE RENAUD, DONALD K. RANDAUD og WALTER SALLES, Executive producer BEL BERLINCK og ELISA TOLOMELLI, En co- produktion mellem GLOBO FILMES, LUMIERE, STUDIO CANAL og WILD BUNCH, Originaltitel CIDADE DE DEUS”. En altta beyaz harflerle yan yana “TORONTO vision award til Fernando Meirelles”, “FESTIVAL DE CANNES” ve “BAFTA for bedste klipning” festivallerinin isimleri yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 531