Climax-Zirve

Climax-Zirve

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Koyu kırmızı bir tonun hâkim olduğu afiş, yatay dikdörtgen şeklinde. Sola dayalı, alt alta sıralanmış yazılar ve bu yazıların biraz altına yerleştirilmiş “CLIMAX”; afişin sol kısa kenarının neredeyse tamamını kaplıyor. Afişin ortasında yer alan büyük, açık kırmızı alanda; siyah tonlarının hâkim olduğu kıyafetler giymiş insan topluluğu var. Bu kuşbakışı görüntüdeki insanlar; çember oluşturacak şekilde dip dibe durmuş. Çoğu boyunlarını geriye doğru bükerek kafaları yukarıya kaldırmış; hepsi kollarını farklı açılarla bükmüş dans etmekteler. Dans eden bu kızlı erkekli gruba yukarıdan bakıldığında; bazılarının gözlerini kapattığı, bazılarının ise yukarıya baktığı fark ediliyor. Dans edenlerin solunda, yazıların ise sağında kalan şapkalı, siyahi DJ Daddy (Kiddy Smile); plakların olduğu bir masada, kollarını kavuşturmuş oturuyor.

DJ Daddy sıkılmış bir ifade ile; vücutlarını, oluşturdukları çemberin merkezine doğru döndürmüş olan dans eden grubu izliyor. Siyah elbiseli, siyah uzun saçlı, gözlüklü Emmanuelle (Claude Gajan Maude); dans eden grubun dışında, DJ masasının yanında. İçi meyveli kokteyl ile dolu bardakları tutuyor. Dans eden grubun ortasında yer alan Selva (Sofia Boutella), kollarını “u” şeklinde yukarı uzatmış, ellerini bilekten aşağı doğru bükmüş. Başı yukarıya dönük olan Selva’nın kısa ve sarı saçları dağınık, kırmızı rujlu ağzı hafif açık, gözleri ise kapalı. Selva’nın sağında kalan David (Romain Guillermic)’in kolları iki yana açık, ağzını kocaman açmış; gülüyor. Yukarı bakan David, omuzlarını açık bırakan siyah, dar ve uzun kollu bir bluz giymiş. Selva’nın önündeki Lea (Lea Vlamos); avuç içleri şakaklarında, yukarıya bakıyor. Lea’nın arkasında; bir kolu çember şeklinde yukarıya, diğer kolu da dirsekten bükülü bir şekilde aşağıya bakan Lou (Shouheila Yacoub) var. Gözleri kapalı, başı yukarıya dönük Lou; kırmızı ve uzun kollu bir bluz giymiş.

Solda alt alta sıralanmış yazılardan bazıları küçük olduğu için görülemiyor. Görüldükleri kadarıyla şu şekilde: “IT’S FAME DIRECTED BY THE MARQUIS DE SADE WITH A STEADICAM”, “EXHILARATING”, “ELECTRIFYING”, “WILDLY SEXY” ve “EXTRAORDINARY”.  Küçük boşluklarla alt alta sıralanmış bu yazılardan “EXHILARATING” ve “ELECTRIFYING” yorumlarının ikisinin de hemen altına 5 beyaz yıldız; “WILDLY SEXY” ve “EXTRAORDINARY” yorumlarının ikisinin de hemen altına ise 4 beyaz yıldız yan yana yerleştirilmiş.

Afişin sol altına konumlandırılmış “CLIMAX” başlığı; kendi “X” harfinin uçlarıyla birleşerek oluşmuş, dikdörtgen çerçevenin içine yerleştirilmiş. Alt uzun kenarı üzerine siyah harflerle: “A FILM BY GASPAR NOE” yazılmış dikdörtgen çerçeve ve bu çerçeve içindeki başlık, altın renkli simlerle kaplanmış. Başlığın üstünde kırmızı renkli “RECTANGLE PRODUCTIONS – WILD BUNCH – LES CINEMAS DE LA ZONE – PRESENT” yazıyor. Bu yazıların üstündeki iki sembol yan yana konumlandırılmış. İlk sembolde, yapraklı dalların oluşturduğu bir çelengin içinde “DEFICIAL SELECTION, FRIGHTFEST, LONDON,2018” bilgisi yer almakta. İkinci sembol küçük olduğu için seçilemiyor.

“CLIMAX” ın hemen altında beyaz harflerle yan yana yazılmış, çok küçük puntolu şu isimler var: “SOFIA BOUTELLA, KIDDY SMILE, ROMAIN GUILLERMIC, SOUHEILA YACOUB, CLAUDE GAJAN MAULL, GISELLE PALMER, TAYLOR KASTLE, THEA CARLA SCHOTT”.

Afişin sol altındaki 6 satırlık metin ve semboller kırmızı ve küçük harflerle yazıldığı için seçilemiyor. Afişin en altında yer alan beyaz renkteki: “www.cllimaxfilm.co.uk” web sitesi sola dayalı bir şekilde.

Sayfa Görüntüleme : 670