Çocuk Oyunu 2 - Chucky 2

Çocuk Oyunu 2 - Chucky 2

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Siyah fonlu dikey dikdörtgen afişin neredeyse tamamını kaplayan Chucky, ön profilden görünüyor. Bacakları afişe dahil edilmemiş; ayakta mı, oturuyor mu belli değil. Tam önündeki çevirme kollu, kurmalı sarı bir kutu; kaşlarını çatarak tam karşısındaki bir noktaya bakan Chucky’nin belden aşağısını kapatmış. Kapağı geriye, Chucky’ye doğru açılmış kutunun üstündeki boşluktan, demir bir yay yukarı doğru dik uzanıyor. Yayın üst ucunda yuvarlak, oyuncak bir palyaço kafası var.  Chucky; omuz hizasında yukarı kaldırdığı kolunu dirseğinden 90 derece öne doğru bükmüş. Büyük bir demir makasın yuvarlak tutacaklarını kavramış olan küçük elleri, palyaçonun kafasının iki yanında. Ayırdığı makas bıçaklarının kesiştiği noktayı, yayın tam ortasına, arkadan yaklaştırmış. Soldan gelen ışık; palyaçonun korku dolu yüzünü ve Chucky’nin tuttuğu makası olduğundan daha parlak gösteriyor.

Afişin üst kısa kenarında ve Chucky’nin kafasının üzerinde büyük beyaz harflerle: “SORRY JACK… CHUCKY’S BACK!” yazıyor. Kutunun ön yüzünde, tam ortada fırçayla çizilmiş gibi görünen, büyük kırmızı bir “2” rakamı var. Rakamın üzerindeki kırmızı kenarlı, büyük beyaz harfli “CHILD’S PLAY” yazısı, afişe ortalanmış. Kırmızı tutacaklı çevirme kolu, yazının hemen sağında.

Işık; Chucky’nin büyük yuvarlak kafasının sol kısmı ve boynu hariç tüm vücudunu aydınlatıyor. Kaşlarını çatmış ve burnunu kırıştırmış olan Chucky, zalimce gülümsüyor. Yanağında, çenesinde ve gözünün üstünde gülümsediği için oluşmuş gölgeli çukurlar var. Hafifçe araladığı küçük ağzından ön iki dişi görünüyor. Omuz hizasındaki kırpık, kızıl, kısa saçları; geniş alnının sol kısmını örtmüş. Siyah noktalar şeklindeki çillerle kaplı yanağı neredeyse saçıyla aynı renkte. Kol manşeti kırmızı, uzun kollu, renkli bir kazağın üzerine mavi bir tulum giymiş.

Kırmızı yuvarlak burunlu palyaçonun, yayla kutuya bağlı olan beyaz kafasının büyüklüğü yaklaşık Chucky’nin bir eli kadar. Kırmızı kaşlarının ucunu yukarı kaldırmış olan palyaçonun; kocaman açtığı kırmızı boyalı, dişsiz ağzının yuvarlak kenarları ise aşağı doğru eğik. Yüzüne göre büyük olan oval, beyaz gözlerinin içinde küçücük kalmış mavi göz bebeklerini; korku dolu bir ifadeyle yukarıdaki bir noktaya dikmiş. Palyaçonun saçı, kafasının üstündeki yan yana dizili üç kırmızı koniden oluşuyor. Konilerin ikisi, yuvarlak kepçe kulaklarının hemen arka hizasında. Tam kafasının ortasındaki üçüncü koninin ucu Chucky’nin çenesinin hemen altında.

En altta dört satır halinde sıralanmış yazılardan bazıları afişin bu versiyonunda okunaksız. Okunabilenler ise şu şekilde: “UNIVERSAL PICTURES”, “A DAVID KIRSCHNER PRODUCTION A JOHN LAFIA FILM”, “CHILD’S PLAY 2”, “ALEX VINCENT”, “JENNY AGUTTER”, “GERRIT GRAHAM”, “CHRISTINE ELISE”, “GRACE ZABRISKIE”, “DAVID KIRSCHNER”, “KEVIN YAGHER”, “GRAEME REVELL”, “EDWARD WARSCHILKA”, “IVO CRISTANTE”, “STEFAN CZAPSKY”, “ROBERT LATHAM BROWN”, “LAURA MOSKOWITZ”, “DON MARCINI”, “DON MARCINI”, “DAVID KIRSCHNER”, “JOHN LAFIA”.

Sayfa Görüntüleme : 839