Condorito: The Movie "Space Chicken" - Kahraman Tavuk Uzayda

Afişi Betimleyen: Nezahat ŞALKAMCI

Dikey, dikdörtgen ve renkli animasyon afişte; gündüz vakti, kahramanların bir arada çekilmiş fotoğrafları yer alıyor. İki tarafında evler olan bir yolun ortasındalar. Tremebunda (Coco Legrand), tepelerindeki uzay gemisine çekiliyor. Condorito (Ömer Çaparro) sağ tarafa dönükken, diğer kahramanların yönü sola dönük. Uzun boylu, zayıf, genç bir adam olan Tavuk Condorito, en önde durup hafif sola dönerek kendinden emin bir tavırla kollarını göğsünde bağlamış, ilerde bir yere bakıyor. Gövdesi, insan gövdesiyle aynıyken; ten rengindeki kafası, tavuk kafası şeklinde ama tüysüz. Sadece boynunda tüyleri var. Kırmızı tişörtünün altına paçaları kıvrık bir kot pantolonla parmak arası, kırmızı sandalet giymiş. Chiki (Michelle Ruff), Siyah benekli köpek, Cuasimodo (Coco Legrand), Ignorancio ve Kahverengi saçlı adam, Condorito’nun sağ tarafında geride; Yayita (Jessica Cediel), Futbol koçu, Pepe (Cristian de la Fuente) ve Yumurta Kafa (Duog Erholtz) da sol tarafında geride duruyorlar. Kırmızı kazaklı, krem rengi kısa pantolonlu bir erkek çocuk olan Chiki de aynı zamanda bir tavuk. Onun da aynı Condorito gibi başında ibiği, boynunda tüyleri var. Okul çantası sırtında, sarı tableti elinde. Gagasını aralamış, şaşkın gözlerle yukarıdaki uzay gemisine çekilen Tremebunda’ya bakıyor. Yanındaki siyah benekli beyaz köpeğin boynunda kırmızı tasma takılı. Koca göbekli, pala bıyıklı, uzun burunlu, şişman bir adam olan Cuasimodo mor askılı kahverengi bir pantolonla gri bir gömlek giyip mor kravat takmış.

Uzay gemisinin, Tremebunda’yı yukarı çeken rüzgârı, Cuasimodo’nun elindeki ekmeğin arasındaki sosisle ketçabı da yukarı çekmiş. Cuasimodo endişeli gözlerle yüksekte bir yere bakıyor. Gri saçlı, dişlek, kahverengi gözlü bir adam olan İgnorancio başına huniye benzer bir şapka takmış. Şaşkın bakışları, uzay gemisine çekilen Tremebunda’da. Büyük burunlu, uzun çeneli, zayıf, kahverengi saçlı adam ise ilerde bir yere bakıyor. Üzerine ekose desenli, mavi bir kazak giymiş. Şapkasını tutarak dehşetle Tremebunda’ya bakan futbol koçu; siyah saçlı, siyah bıyıklı, zayıf bir adam. Cuasimodo, Ignoranco ve Kahverengi saçlı adam gibi onun da burnu büyük. Kahverengi takım elbise giyip siyah kravat takmış. Endişeyle annesi Tremebunda’ya bakan Yayita, askılı turuncu bir elbise giyip sivri topuklu, turuncu ayakkabılar giymiş. Küt saçlı, düzgün fizikli, iri gözlü, küçük burunlu, bakımlı genç bir kadın. Pepe’yse geniş omuzlu, kaslı, atletik vücutlu, geniş ağızlı bir adam. Siyah saçları özenle taranmış. Yumurta kafa, adı gibi yumurta kafalı bir adam. Ellerini kaygıyla yanaklarına götürmüş, mavi gözleriyle Tremebunda’ya bakıyor. Yüzükoyun bir şekilde boşluktan dehşetle uzay gemisine çekilen Tremebunda kahverengi saçlı, uzun burunlu, şişman bir kadın. Üzerine göğüs dekolteli kahverengi bir elbise giymiş. Alt kısmı seçilebilen yuvarlak uzay gemisi yeşil renkte. Yuvarlak kapısı, alt kısımda.

Uzay gemisinin üstünde beyaz renkli büyük harflerle iki satır halinde “GÜNEY AMERİKA’NIN EN SEVİLEN ÇİZGİ ROMAN KAHRAMANI CONDORİTO TÜRKİYE’DE” ibaresi yer almış. “Condorito” ismi daha büyük punto ve kırmızı harfte. Afişin altında kalın puntolu, kırmızı, büyük harflerle, iki satır “KAHRAMAN TAVUK UZAYDA” yazıyor. Filmin isminin ilk kelimesinin üzerinde dikkat çekmeyecek büyüklükteki mavi harflerle, “ARONNAX STUDIOS” yazarken, film isminin altında da mavi bant içinde büyük beyaz harflerle “14 HAZİRAN’DA SİNEMALARDA” yazısı yer almakta.

Sayfa Görüntüleme : 476