Dalgona Kahvesi

Betimleyen Şebnem Çırdaklı

Fotoğrafta ağzında altın yaldızdan ince bir çizgi bulunan düz   camdan yapılmış su bardağından genişçe bir bardakla sunum yapılmış dalgona kahvesi bulunmakta. Altta üçte ikilik kısımda beyaz, üstte açık kahverengi, krema gibi yoğun bir köpük malzemeyle yapılmış. Alttaki beyaz sıvı süt. Üstteki kısım; iki çorba kaşığı granül kahveye aynı miktar toz şeker ve sıcak su 20 dakika çırpılarak açık renkte ve koyu kıvama getirilmiş, köpürtülmüş  kahve .Yoğun köpükten süte doğru bir miktar renk geçişleri var.

 Fotoğrafta  süt ve köpükle dolu bardağa ağız seviyesinin üstüne çıkan bir şekilde bir tatlı kaşığı ile köpük yığılmaya devam edilmekte. Yuvarlak basık bir kat üzerine daha küçük çapta ikinci bir kat yapmakta, onun da üstünde köpüğe bulanmış  tatlı kaşığının içi objektife dönük sapı sağ üst köşeye uzanmakta.

  Bardak beyaz fonda ve beyaz bir zemin üzerinde durmakta. Bardağın sol tarafında bir adet, sağ tarafında yanında ve arkasına doğru dağınık bir şekilde, küçük elips şekilli kahve çekirdekleri saçılmış. Yine sağda bu çekirdeklerin de gerisinde, içinde yarısından daha az süt bulunan geniş ağızlı, cam bir süt şişesi, bulanık bir şekilde izlenmekte. Süt şişesinin kapağı yok.

Sayfa Görüntüleme : 446