Danger Close/Yakın Tehlike

Danger Close/Yakın Tehlike

Betimleyen: Zerrin TEZEL

Dikey dikdörtgen afişte, sağanak yağmur altında dağılmakta olan kırmızı sis bombası, pembe ve turuncu tonlarda bir duman bulutu oluşturmuş. Bulutların arasında bir askeri helikopter uzaklaşıyor. Bir toprak tepelikte sekiz on tane cephane sandığı düzensiz durmakta.  Çanak şeklindeki şapkaları, tüfekleri, sırt çantalarıyla üniformalı yüzleri görünmeyen dört asker, eğilmiş sandıklarla ilgileniyor. Askerlerin ortasında üst bedenini öne doğru eğmiş, telaşla büyük bir adım atmakta olan Harry Smith (Travis Fimmel) bulunmakta. Harry otuzlu yaşlarında, kısa saç tıraşlı ve uzun boylu bir adam. Harry’nin tüfeği sırtında çaprazlama duruyor.

Afişin üst kısmında, isimler siyah, soy isimler kırmızı renkte iki satır halinde olmak üzere oyuncuların adları yer alıyor. Soldan sağa sırasıyla; “TRAVIS FIMMEL, LUKE BRACEY, RICHARD ROXBURGH, DANIEL WEBBER”.

Bulutların üzerinde büyük harflerle “GERÇEK BİR KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ” ifadesi bulunmakta.

Afişin alt kısmında dağılan duman bulutuyla aynı renkte büyük harf ve kalın puntoyla iki satır halinde, “YAKIN TEHLİKE”, hemen altında daha küçük puntoyla “DANGER CLOSE” yazıyor.

En altta ise açık gri tonlarda büyük harflerle beş satır halinde sıralanan film yapımcıları ve sponsor firmaların isimleri çok net olmadığı için okunamıyor.

Sayfa Görüntüleme : 576