Deniz Atı

Betimleyen: Şebnem Çırdaklı

Fotoğrafta neredeyse tüm kareyi dolduran turuncu-kahve renkli bir denizatı denizin içinde çekilmiş. Vücudu sağa dönük ve dik durmakta. Deniz omurgalıları arasında, tek dik duran olma özelliğine sahip bir canlı.

 Küt uçlu bir gagaya benzeyen ağzı, dört parmak uzunluğunda. Kafası yuvarlakça, başını önüne eğişi ile at başı formuna benzemekte ve boynundan aşağı doğru vücudu soru işareti gibi kıvrılmakta. Öne çıkık gibi duran gövde kısmı boyna göre daha geniş. Geniş durmasını, boynundan gövde altına kadar uzanmakta olan, yaklaşık iki parmak genişliğinde göğüs yüzgeçlerine de borçlu. Bu geniş kısmın arkasında sırtında üç parmak genişliğinde ve iki parmak boyunda yüzgeci bulunmakta.

 Kuyruk gövdeden sonra arkaya doğru yönlenmekte ve daralmakta ilerledikçe kıvrılıp önde kendi içine doğru sarılmakta ve bir yumak oluşturmakta.

  Denizatı aslında bir balık türü olmasına rağmen, kafasından başlayarak tüm vücudu çıkıntılı enine kabartılarla, kemiksi düğmeciklerle kaplı olduğundan, sert kabuklu bir deniz hayvanına benzemekte. Buna rağmen mavi denizin içinde gayet hafif ve zarif süzülmekte.

Sayfa Görüntüleme : 549