Derin İz

DERİN İZ Fotoğrafçı: Ömer Ayazlı  Betimleyen: Zeynep Sena EREL (Çukurova Üniversitesi Öğrencisi)  Yatay dikdörtgen, renkli ve evin açık kapısından çekilen fotoğrafta, plastik bir sandalyenin üstüne minder koyup oturan yaşlı erkek objektife bakıyor.  Orta boylarda, hafif göbekli olan erkek, 60’lı yaşların sonunda.  Yaşlı erkeğin başı, hafif soluna eğik ve sağ elinin ilk üç parmağıyla da başını desteklemiş.  Uzun ve dolgun bir yüzü var.  Saçı yok ve alnındaki kırışıklıklar belirgin. Kaşlarını çatmış ve bu kaşlarının ortasında çizgiler oluşturmuş. Yine kaşları burnuna yakın tarafta yoğunlaşmış. Göz kapaklarında kırışıklılar var. Kirpikleri hiç belli değil. Gözleri küçük ve fotoğrafa göre sağ gözünün gözbebeğinde ışıltı var. Göz altları kırışmış. Büyük ve ucu aşağı bakan bir burnu var. Burnunun iki yanından aşağı sarkan çizgiler, yanağını ortaya çıkarmış. Hafif dolgun yanaklara sahip. Gri renkli bıyığı ve sadece çenesini kaplayan beyaz bir sakalı var. Başının üstünde ve fotoğrafa göre yüzünün sol tarafında küçük lekeler seçiliyor.  Üst kısmı siyah yatay çizgili olan kırmızı bir kazak giymiş. Kazağın üstünde de lacivert, fermuarı açık bir ceket var. Altına da diz kapaklarının biraz aşağısına doğru uzanan, dikişleri belirgin, paçası kıvrılarak dikilmiş, siyah, kumaş bir pantolon giymiş. Çıplak ayağında siyah delikli bir terlik var. Pantolonun kapatmadığı bacaklarında ise kırışıklıklar ve kıllar görünüyor.  Oturduğu sandalye siyah lekelerden dolayı kirli görünüyor. Hemen önünde bir mangal tablası ve içinde de yanmış kömür var. Tablanın  tutacak yerlerine de maşa asılmış.  Evin zemini taştan ve gri renkte. Kapı ise kırmızı toprak renginde, açık bırakılmış ve kirli duruyor. Kapının aşağısına doğru inildikçe bu kirlilik yoğunlaşıyor. Evin duvarları sarı renkli. Üstündeki siyah lekelerden dolayı kirli görünüyor. Kapının yanındaki dış duvara dayalı koltuğun ise çok az bir kısmı kadrajda.  Evin içinde, yaşlı erkeğin arkasındaki karanlıktan gelen hafif bir ışık var. Duvara yaslı, sarı-lacivert renkli bir uçurtma yer alıyor. Tavandan sarkan zincirin ışık vuran tarafı çok hafif görünüyor.

Fotoğrafçı: Ömer Ayazlı

Betimleyen: Zeynep Sena EREL (Çukurova Üniversitesi Öğrencisi)

Yatay dikdörtgen, renkli ve evin açık kapısından çekilen fotoğrafta, plastik bir sandalyenin üstüne minder koyup oturan yaşlı erkek objektife bakıyor.

Orta boylarda, hafif göbekli olan erkek, 60’lı yaşların sonunda.

Yaşlı erkeğin başı, hafif soluna eğik ve sağ elinin ilk üç parmağıyla da başını desteklemiş.

Uzun ve dolgun bir yüzü var.  Saçı yok ve alnındaki kırışıklıklar belirgin. Kaşlarını çatmış ve bu kaşlarının ortasında çizgiler oluşturmuş. Yine kaşları burnuna yakın tarafta yoğunlaşmış. Göz kapaklarında kırışıklılar var. Kirpikleri hiç belli değil. Gözleri küçük ve fotoğrafa göre sağ gözünün gözbebeğinde ışıltı var. Göz altları kırışmış. Büyük ve ucu aşağı bakan bir burnu var. Burnunun iki yanından aşağı sarkan çizgiler, yanağını ortaya çıkarmış. Hafif dolgun yanaklara sahip. Gri renkli bıyığı ve sadece çenesini kaplayan beyaz bir sakalı var. Başının üstünde ve fotoğrafa göre yüzünün sol tarafında küçük lekeler seçiliyor.

Üst kısmı siyah yatay çizgili olan kırmızı bir kazak giymiş. Kazağın üstünde de lacivert, fermuarı açık bir ceket var. Altına da diz kapaklarının biraz aşağısına doğru uzanan, dikişleri belirgin, paçası kıvrılarak dikilmiş, siyah, kumaş bir pantolon giymiş. Çıplak ayağında siyah delikli bir terlik var. Pantolonun kapatmadığı bacaklarında ise kırışıklıklar ve kıllar görünüyor.

Oturduğu sandalye siyah lekelerden dolayı kirli görünüyor. Hemen önünde bir mangal tablası ve içinde de yanmış kömür var. Tablanın  tutacak yerlerine de maşa asılmış.

Evin zemini taştan ve gri renkte. Kapı ise kırmızı toprak renginde, açık bırakılmış ve kirli duruyor. Kapının aşağısına doğru inildikçe bu kirlilik yoğunlaşıyor. Evin duvarları sarı renkli. Üstündeki siyah lekelerden dolayı kirli görünüyor. Kapının yanındaki dış duvara dayalı koltuğun ise çok az bir kısmı kadrajda.

Evin içinde, yaşlı erkeğin arkasındaki karanlıktan gelen hafif bir ışık var. Duvara yaslı, sarı-lacivert renkli bir uçurtma yer alıyor. Tavandan sarkan zincirin ışık vuran tarafı çok hafif görünüyor.

Sayfa Görüntüleme : 970