Dizi Ve Sinema Oyuncusu Damla Sönmez

Dizi Ve Sinema Oyuncusu Damla Sönmez

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Renkli portre fotoğrafının fonu, griye yakın yeşilimsi bir tonda. Göğsünden yukarısı görünen Damla Sönmez, sol profilden poz vermiş. Başını, sol omzunun üzerinden çevirerek kadraja bakmış; kocaman gülümsüyor.

20li yaşlarındaki, beyaz tenli Damla Sönmez’in yüzü; makyajsız gibi görünüyor. Koyu sarı rengindeki saçları; üstten, topuz şeklinde bağlanmış. Geniş alnının soluna yakın bir hizadan ayrılmış perçemleri, çenesinin altına kadar uzanıyor. Yuvarlak yüzü ve sivri bir çenesi var. Çenesi, gülümsemesi nedeniyle iyice sivrilmiş. Saçıyla aynı renk, uzun ve seyrek kaşları; kısa, kıvrık kirpikleri var. Açık yeşil rengindeki gözlerinin alt kenarları, gülümsemesi nedeniyle kırışmış ve göz torbaları ortaya çıkmış. İnce ve geniş dudaklarının arasından görünen üst dişleri, beyaz ve büyük. Derin gülümseme çizgileri; hafif uzun ama düzgün burnunun iki yanından başlayarak dudak kenarlarında son buluyor. Görünen sol kulağında iki küpe var. Gümüş rengindeki küçük top küpeyi, yüzüne bitişik olan kulak memesine takmış. İki ucu da top şeklinde olan diğer küpe ise kulağının üst, kıkırdak kısmında. Küpenin bir ucu kulağının içinden, diğer ucu ise kulağının dışından görünüyor. Soluna döndürdüğü ince boynunun arkasında çizgiler oluşmuş.

Damla Sönmez’in üzerinde, sırtının orta kısmını açıkta bırakan bir bluz var. Beyaz renkteki bluzun üzerinde; mavi, mor ve pembe renkte çizgiler var. Bu ince ve kıvrımlı çizgiler, rastgele yerleştirilmiş. Bluzun üst arkasından çıkan ip, Damla Sönmez’in sırtının üzerinde bağlanmış. Bluzun uzun kollu mu kısa kollu mu olduğu anlaşılamıyor.

Sayfa Görüntüleme : 1096