Elektro Gitar

Betimleyen: Sedef TAYLAN /  Boğaziçi Üniversitesi ED 200 Dersi Öğrencisi  Görseldeki gitar sağ üst köşeden sol alt köşeye doğru kafa, sap ve gövde olmak üzere çapraz bir şekilde yer almakta. Gitarın boyu yaklaşık 1 metre.  Kafa kısmı bir üçgenin tepesine yuvarlak yerleştirilmiş bir şekli andırıyor. Şekil, altın sarısı renginde. Sol tarafında tellerin bağlı olduğu 6 adet akort burgusu yer alıyor. Akort burguları küçük dikdörtgen biçiminde elle ayarlanmaya uygun formda ve gri metal rengindeler. Kafa kısmının sağ yanında siyah fontla markanın adı olan “Squier” yazısı yer alıyor. Kafa kısmını sap kısmına bağlayan yerin tam ortasında truss rod ayar vidası olarak adlandırılan altın sarısı renginde küçük oval şeklinde bir alet var.  Kafa kısmından gövdeye kadar gitarın ince ve uzun sapı yer alıyor. Sapın üzerinde bulunan klavye koyu kahverengi renginde. Klavyeyi bölümlere ayıran yatay yaklaşık 4 parmak uzunluğunda ve kibrit kadar kalın çubuklar perde olarak adlandırılıyor ve bu gitar 21 perdeli. Bölümlerin aralığı gövdeye gittikçe azalıyor. Klavyenin 3, 5, 7, 9, 15, 17, 19 ve 21. perdelerinin ortasında bir adet, 12. perdesinde ise 2 adet küçük beyaz nokta bulunmakta. Bu noktalar çalan kişinin perdelerin yerlerini rahat bulabilmesini sağlıyor. Elektro gitarın 6 adet nikel kaplama çelik teli var.  Klavye gövde kısmına bağlanıyor. Elektro gitarın gövdesi üst üste konulmuş iki oval parçadan oluşmuşa benziyor. Oval parçadan sapa bağlanan kısmın dışı sapa doğru dönük üç sayısını andırıyor. Üç sayısı sol tarafı açık üst üste konmuş iki yuvarlağa benziyor. Üç sayısının üst kısmındaki ucunda bir askı pini yer alıyor. Gövde siyah renkte ve en altında bir pin daha bulunuyor.  Gövdenin ön yüzeyinde beyaz renkte gitarın gövdesinin şeklini andıran ancak ondan daha ufak ince bir tabla bulunuyor. Tablanın sağ tarafı gitarın şeklinde diğer tarafı ise kıvrımları belirsiz bir s şeklini andırıyor. Bu tabla gri metal vidalarla gövdeye sabitlenmiş. Klavyenin hizasından devam eden kısımda 4 adet eni yaklaşık 1-2 cm ve boyu yaklaşık 1 parmak kadar olan çubuklar yer alıyor. Manyetiklerden biri klavyeye yakın, biri şeklin ortasında. Diğer ikisi ise yan yana birleşik bir biçimde tellerin son bulduğu dikdörtgen şeklindeki köprü adı verilen yapının yanında yer alıyor. Köprüden çıkan uzun ve ucu beyaz metal bir çubuk var ve bu çubuk tremolo kolu olarak adlandırılıyor. En arkadaki manyetiklerden gövdenin dış kısmına doğru 3 adet yaklaşık 1-2 cm kalınlığı olan çevrilebilen yuvarlak aparatlar bulunuyor. Bu aparatların yanında bir çizgi üzerinde küçük yuvarlak bir tuş bulunuyor ve bu tuş kontrol switch olarak adlandırılıyor. Tablanın dışında, gövdenin sağ alt köşesinde oval beyaz bir tablanın üstünde metal renkte jak girişi bulunuyor.

Betimleyen: Sedef TAYLAN /  Boğaziçi Üniversitesi ED 200 Dersi Öğrencisi

Görseldeki gitar sağ üst köşeden sol alt köşeye doğru kafa, sap ve gövde olmak üzere çapraz bir şekilde yer almakta. Gitarın boyu yaklaşık 1 metre.

Kafa kısmı bir üçgenin tepesine yuvarlak yerleştirilmiş bir şekli andırıyor. Şekil, altın sarısı renginde. Sol tarafında tellerin bağlı olduğu 6 adet akort burgusu yer alıyor. Akort burguları küçük dikdörtgen biçiminde elle ayarlanmaya uygun formda ve gri metal rengindeler. Kafa kısmının sağ yanında siyah fontla markanın adı olan “Squier” yazısı yer alıyor. Kafa kısmını sap kısmına bağlayan yerin tam ortasında truss rod ayar vidası olarak adlandırılan altın sarısı renginde küçük oval şeklinde bir alet var.

Kafa kısmından gövdeye kadar gitarın ince ve uzun sapı yer alıyor. Sapın üzerinde bulunan klavye koyu kahverengi renginde. Klavyeyi bölümlere ayıran yatay yaklaşık 4 parmak uzunluğunda ve kibrit kadar kalın çubuklar perde olarak adlandırılıyor ve bu gitar 21 perdeli. Bölümlerin aralığı gövdeye gittikçe azalıyor. Klavyenin 3, 5, 7, 9, 15, 17, 19 ve 21. perdelerinin ortasında bir adet, 12. perdesinde ise 2 adet küçük beyaz nokta bulunmakta. Bu noktalar çalan kişinin perdelerin yerlerini rahat bulabilmesini sağlıyor. Elektro gitarın 6 adet nikel kaplama çelik teli var.

Klavye gövde kısmına bağlanıyor. Elektro gitarın gövdesi üst üste konulmuş iki oval parçadan oluşmuşa benziyor. Oval parçadan sapa bağlanan kısmın dışı sapa doğru dönük üç sayısını andırıyor. Üç sayısı sol tarafı açık üst üste konmuş iki yuvarlağa benziyor. Üç sayısının üst kısmındaki ucunda bir askı pini yer alıyor. Gövde siyah renkte ve en altında bir pin daha bulunuyor.

Gövdenin ön yüzeyinde beyaz renkte gitarın gövdesinin şeklini andıran ancak ondan daha ufak ince bir tabla bulunuyor. Tablanın sağ tarafı gitarın şeklinde diğer tarafı ise kıvrımları belirsiz bir s şeklini andırıyor. Bu tabla gri metal vidalarla gövdeye sabitlenmiş. Klavyenin hizasından devam eden kısımda 4 adet eni yaklaşık 1-2 cm ve boyu yaklaşık 1 parmak kadar olan çubuklar yer alıyor. Manyetiklerden biri klavyeye yakın, biri şeklin ortasında. Diğer ikisi ise yan yana birleşik bir biçimde tellerin son bulduğu dikdörtgen şeklindeki köprü adı verilen yapının yanında yer alıyor. Köprüden çıkan uzun ve ucu beyaz metal bir çubuk var ve bu çubuk tremolo kolu olarak adlandırılıyor. En arkadaki manyetiklerden gövdenin dış kısmına doğru 3 adet yaklaşık 1-2 cm kalınlığı olan çevrilebilen yuvarlak aparatlar bulunuyor. Bu aparatların yanında bir çizgi üzerinde küçük yuvarlak bir tuş bulunuyor ve bu tuş kontrol switch olarak adlandırılıyor. Tablanın dışında, gövdenin sağ alt köşesinde oval beyaz bir tablanın üstünde metal renkte jak girişi bulunuyor.

 

Sayfa Görüntüleme : 940