Engelsiz Filmler Festivali, Jüri Üyeleri

Engelsiz Filmler Festivali, Jüri Üyeleri

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Siyah fonlu kare afişin üst ve sol kenarında; biraz içerden kenarlara paralel bir şekilde yerleştirilmiş, mavi çizgiler var. Çizgiler, kare afişin sol üstünden boşluk bırakacak şekilde kesilmiş. Bu boşlukta ise; mavi, büyük ve küçük puntolu harflerle: “ENGELSİZ FİLM FESTİVALİ” yazmakta. Her kelimesi alt alta sıralanmış yazının harfleri buğulu. İlk iki kelimenin orta kısımları, sondaki kelimenin ise neredeyse tamamı buğulu; harfler zar zor seçiliyor. Afişin üst kenarına paralel çizilmiş, mavi çizginin altında; sağa dayalı: “Engelsiz Filmler Festivali”, hemen altında ise yine sağa dayalı: “Jüri Üyeleri” yazmakta. Mavi rengindeki bu kelimelerin ilk harfleri büyük. Mavi iki çizginin çevrelediği kısımdaki renkli üç portre fotoğrafta; üç farklı jüri üyesi, yakın çekim olarak verilmiş. Üste, yan yana olacak şekilde konumlanmış ilk iki fotoğraf aynı boyutta ve kare şeklinde. Soldakinde Sinema Yazarı Burak Göral, sağdakinde Yapımcı Yonca Ertürk yer alıyor. Bu iki fotoğrafın altına ortalı bir şekilde hizalanmış, yatay dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta ise Sanat Yönetmeni Natali Yeres var. Her bir fotoğraf, küçük boşluklarla birbirinden ayrılmış.

Kare, portre fotoğrafın fonu siyah renkte. Esmer tenli, 30-35 yaşlarındaki Burak Göral; göğsünün üstünden itibaren görülüyor. Ön profilden poz veren Burak Göral; ağzı kapalı bir şekilde gülümseyerek karşıya bakmış. Yüzünü hafif soluna çevirdiği için sol kulağının sadece üst kısmı görünmekte. Geniş kanatlı, yuvarlak bir burnu; kahverengi gözlerinin altında göz torbaları var. Siyah ve kıvırcık saçları, geniş alnının iki yanını boş bırakacak şekilde ortada; saçlarının yanları ise tıraşlı. Bıyığı ve sakalı yeni alınmış gibi görünüyor. Yüzünün sağ tarafına düşen gölge, adem elması görünen boynuna doğru devam etmiş. Üzerinde yuvarlak yakalı siyah bir tişört ve aynı renkte bir ceket var.

Kare, portre fotoğrafın fonu beyaz renkte. Omuzlarının üstünden itibaren görünen Yonca Ertürk, tam karşısına bakarak gülümsemiş. 30lu yaşların sonlarında görünüyor ve açık bir ten rengi var. Kapalı, ince dudakları pembe renkte. Oval yüzünün iki yanına dökülmüş, kestane renginde kıvırcık saçları; kulaklarını örtmüş. Ne kısa ne de uzun olan saçları, omuzlarının üstünde. Sadece kulak memesi görünen sağ kulağında; uzun, mavi bir küpe var.  Hafif pembeleşmiş yanakları, düzgün ve küçük bir burnu olan Yonca Ertürk; yuvarlak ve lacivert renginde, kemik gözlük takıyor. Gözlük çerçevesinin üstü, ince ve siyah kaşlarının hemen altına denk gelmiş. Gözlüğü ardından görünen gözleri, kahverengi. Boynuna sardığı mor eşarbın üzerinde ne olduğu anlaşılmayan renkli şekiller var. Eşarbın altından çok azı görünen bluzu siyah.

Yatay dikdörtgen portre fotoğrafın fonunun üst kısmı ten rengi, alt kısmı ise turuncu. Ön profilden, kadraja bakarak gülümseyen Natali Eres’in; sadece omzundan yukarısı görünüyor. 30lu yaşların başlarında görünüyor ve kumral bir teni var. Sağ yanağını sağ eline yasladığı için oturarak poz verdiği anlaşılıyor. Boynunu hafifçe aşağı eğmiş, ışıkla parlamış açık kahverengi gözleriyle tam karşıya bakmakta. Arkadan bağlandığı için uzun mu kısa mı olduğu anlaşılmayan saçlarının önünden, kıvırcık perçemler yüzüne dökülmüş. Alnının solundan ayrılmış uzun perçemleri; yüzünün sağında fazlayken, solunda az. Perçemlerinin üstü; saçlarının geri kalanı gibi koyu kahverengiyken, uçları sarı renginde. İnce, siyah kaşları; ucu hafif öne eğik bir burnu var. Kulakları görünmüyor. Üzerinde; uzun ya da kısa kollu olup olmadığı anlaşılamayan, siyah bir kıyafet var.

Sayfa Görüntüleme : 896