Engelsiz Tiyatro Oyunu Duyurusu

Engelsiz Tiyatro Oyunu Duyurusu

Sevgili izleyicilerimiz GRÖNHOLM METODU isimli oyun 23/01/2016 tarihinde saat 15:00’da Ankara da Tunus Caddesi 92’de bulunan Şinasi Sahnesinde görme engelliler için sesli betimlemeli, işitme engelliler için de işaret dili çevirisi yapılmak suretiyle erişilebilir bir biçimde oynanacaktır. Oyun için engelliler adına 150 adet bilet ayrılmış olup katılmak isteyenlerin aşağıda belirteceğimiz mail adresine isim soyad ve telefon numaralarını göndermeleri gerekmektedir. Oyunla ilgili bilgi aşağıda yer almaktadır. Oyun bir devlet tiyatrosu oyunu olup engelli izleyiciler için biletler ücretsizdir. İsimlerini bildireceklerin biletleri tarafımızca temin edilecek olup oyun başlamadan kapıda kendilerine teslim edilecektir. Önemli olan bir durum da oyuna bir saat önce gelen görme engellilere sahne bizzat gezdirilecek ve dekora dokunma imkanı sağlanacaktır.

İletişim: ferdatezcan@sebeder.org

 

GRÖNHOLM METODU | ANKARA DT

1 perde | 1 saat 35 dakika

Yazan : JORDİ GALCERAN | Çeviren : BELİZ COŞAR | Yöneten : SİNAN PEKİNTON

KONU: İspanyol yazar Jordi Galceran, acımasız iş dünyasının yeniden tanımladığı "profesyonellik" ve "fedakârlık" kavramlarını sorgularken, insanların zaaflarının bu mücadeledeki yerini kara bir komedi içinde sunuyor.

Bir akşamüstü, şık bir plaza, büyük bir şirketin satış müdürlüğü pozisyonunun son etabı...

 

Afişin betimlemesi: Mor, çokgen çerçeve içinde bej bir fon... Geçişli kırmızı rengiyle gökdelenli bir mega şehir silueti önünde gölge siyahlığında iki kadın ve iki adamın sadece silueti duruyor. Parlak zemine yansıyan gölgeleri iç içe girmiş. Erkeklerde takım elbise kadınlarda döpiyes tarzı giysiler var. Afişin sol üst köşesine mor renkte, dikine konumda “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları”, yatay konumda büyük harflerle “DT Ankara” yazıyor. Sağ kısımda “2015” yazarken sağ orta kısma doğru “Yöneten Sinan Pekinton, Dekor -Kostüm Tasarım; Gözde Yavuz, Işık Tasarım; Zeynel Işık, Müzik; Ali Erel” yazıyor. Afişi ortalayan alt kısımda “Jordi Galceran Grönholm Metodu” mor harflerle yazarken dikine konumda “Çeviren Beliz Coşar” yazıyor. Alt sağ kısımda “iş hayatında olmak için nelerden vazgeçersin?” yazılı. Orta alt kısma “Tiyatro kardeşliktir” ve sol kısma “13 +” ibareleri konmuş.

Sayfa Görüntüleme : 1408