Escape 2- Hades/Kaçış Planı 2- Hades

Escape 2- Hades/Kaçış Planı 2- Hades

Betimleyen: Yeliz SAYGINAR

Boyuna dikdörtgen renkli afişin dörtte ikisini kaplayan Ray Breslin (Sylvester Stallone) ve Derosa (Dave Bautista), ciddi bir ifadeyle objektife poz vermişler. Ray, Derosa’nın sağ yanını kapatarak önde duruyor.

50’lerinin ortasında görünen siyah gömlekli Ray, hafif sağa dönmüş. Şakaklarına doğru kırlaşan siyah saçları geriye taralı. Esmer, geniş alınlı, kahverengi gözlü, iri burunlu, geniş çeneli Ray’in sağ gözkapağı düşük. Kaşlarını çattığı için alnı kırışık dururken, köşeli yüz hatları sert.

Derosa, 50’lerinin başında, geniş yüzlü, çok kısa saçlı, kirli sakallı. Kaşının ortası ve yanaklarında hafif kırışıklıklar var. Burnu kemerli, açık kahverengi gözlü, ince dudaklı Derosa, hafif sivri çeneli ve geniş boyunlu. Kahverengi tonlardaki pitikareli ceketin altından, siyah gömlek yakası görünüyor.

Bir kısmı alınlarına denk gelecek şekilde, büyük beyaz harflerle “STALLONE” ve “AND BAUTISTA” isimleri yazılı. Başlarının arkası yer yer gri dumanla kaplı.

Siyah rengin hâkim olduğu afişin ortasında, gri renkte büyük harflerle üç satır halinde “ESCAPE PLANE 2 HADES” yazılı. Puntolar aşağıya doğru küçülürken, orta ve alt satırdan iki kırmızı şerit geçiyor. Ortadaki şerit satırı kaplarken, alttaki daha ince. Yazının en üstünde daha küçük puntoyla ve beyaz, büyük harflerle “HE’S BACK” yazılı.

Afişin ortasında, Ray kablolar sarkan bir koltukta bileklerinden bağlı oturuyor. Koridorun iki yanında, demir parmaklıklar sıralanmış. Aralarında parlak, sarı ışıklar dizili. Sağa dönük siyah koltukta oturan Ray, bakışlarını yukarıya doğru kaldırmış. Koltuğun yan tarafından da görünen kablolar, arkasından kıvrılarak sola doğru uzanıyor. Gri gömlek ve pantolonlu Ray, koyu renk kısa çorap ve düz siyah ayakkabılar giymiş. Karanlık zemin yuvarlak spotla aydınlanıyor.

 

 

Sayfa Görüntüleme : 811