Eşkiya

Eşkiya

Betimleyen: Sema ŞİRİN  (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi)

Dikey dikdörtgen şeklindeki renkli afişin ortasında kollarını iki yana açarak  başını göğe kaldırmış ve bir elinde silah bulunan Baran (Şener Şen) görünüyor.

Görselin üst kısmında siyah fon üzerine daha silik şekilde üç karakterin, Baran ,  Cumali (Uğur Yücel) ve Emel’in (Yeşim Salkım) yüzü yer alıyor.

Baran uzun, gri bir paltolu. Paltonun önü açık, kırmızı bir gömlek, siyah bir kemer ve kahverengi bir pantolon giymiş.. Beyaz çorap ve siyah ayakkabılı. Kafasını göğe kaldırdığı için yüzü görünmüyor yalnızca hafif beyazlamış bıyıkları görünüyor. 

Afişin üzerindeki yüzlerden en soldaki Baran’a ait. 50’lerinin sonlarında.  Kel, kaşları siyah ve kalın, hafif beyazlamış bıyıkları bulunuyor. Yüzü oval, burnu düz, afişin soluna doğru kaşlarını çatarak bakıyor. Beyaz gömlekli, boynunda siyah bir muska var. 

Baran’ın yanında ve tam ortada Cumali bulunuyor. 40’lı yaşlarında. Yüzü oval, burnu düz, saçları kısa, siyah bıyıkları var. Afişin soluna doğru ve kaşlarını çatarak bakıyor. 

Afişin en sağındaki Emel, afişin soluna doğru bakıyor. Yüzünün sağ yarısı gölgede, ağzının ve burnunun yarısı görünüyor. 30’larında. Kaşları ince ve siyah. Düz ve omuz hizasında kahküllü saçları var.

Afişin en üstünde ve üç karakterin yüzlerinin bulunduğu kısımda büyük puntolarla ve küçük beyaz harflerle Eşkıya yazıyor. O yazının hemen altında ve ortalanmış şekilde daha küçük puntolarla Yavuz Turgul ismi var.  Baran’ın sağ ayağının yanında alt alta Şener Şen ve Uğur Yücel isimleri bulunuyor. Görselin en alt kısmında küçük puntolarla ve sarı renklerle afişin bu versiyonunda net olmayan isimler yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 802