FOUR DAUGHTERS/ DÖRT KIZ KARDEŞ

Betimleyen: Aynur Çelebi

Dikey dikdörtgen afişte Olfa Hamrouni, Eya Chikhaoui ve Tayssir Chikhaoui mavi duvarlı görüşme odasında oymalı ahşap pencerenin önünde poz
vermişler. Üçünün de göğüsten yukarısı görünüyor. Eya ve Tayssir önde, Olfa hemen arkalarında, ikisinin arasından mahzun ve kederli bir ifadeyle karşıya bakıyor. Olfa, 50’li yaşlarda, esmer, hafif balık etli, ince kaşlı bir kadın. Üstüne uzun siyah ferace giyip boynunu açıkta bırakan siyah bir türban
takmış. Yeşil gözleri sürmeli.
Eya, 18-19 yaşlarında, iri gözlü, dolgun dudaklı, biçimli yüz hatlarına sahip alımlı bir genç kız. Göğüs hizasındaki dalgalı, siyah saçları salık. Üstüne V yaka, siyah bir bluz giymiş. Yüzünde makyajı yok denecek kadar az, sadece buğulu gözlerinin altına çektiği siyah sürme belirgin. Durgun ifadesi ve hafif araladığı dudaklarıyla karşıya bakarken başını çok hafif sağa doğru çevirmiş.
Tayssir’ın da Eya ve olfa gibi bakışları karşıya odaklı. 15-16 yaşlarında, esmer, yeşil gözlü, siyah küt saçlı bir genç kız. Bisiklet yaka, siyah kazağının omzundaki bir karış açıklıktan teni görünüyor.
Afişin en üstünde alt alta sırasıyla yazanlar şu şekilde: TANIT FILMS AND THE PARTY FILMS SALES SUNAR. PROVOKATİF, DOKUNAKLI VE BEKLENMEDİK ŞEKİLDE ÇOK KOMİK.
Yatay duran elips şeklin içindeki palmiye dalı sembolünün altında “CANNES FİLM FESTİVALİ YARIŞMA 2023 RESMİ SEÇKİ” yazılı.
DÖRT KIZ KARDEŞ, FOUR DAUGHTERS, DERİSİNİ SATAN ADAM’IN YÖNETMENİ KAOUTHER BEN HANIA’DAN.
Diğer yazı ve logolar afişin bu versiyonda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 184