Final Account/ Son Hesap

Betimleyen: Zerrin Tezel

Dikey formdaki afişin üst kısmında, kenar dikişi sökülmüş, ipleri saçaklanmış bir Nazi bayrağının yaklaşık bir karışlık bölümü yer almakta. Kırmızı zeminli bayrağın beyaz daire içindeki siyah gamalı haçının sadece bir köşesi görünüyor.

Saçaklanan iplerden biri, orta kısımdan aşağı doğru uzanarak afişin orta bölümünde yer alan FINAL kelimesindeki N harfiyle birleşiyor.

Afişin alt kısmında, gri bir gökyüzü, soğuk ve gri bir şehir silueti mevcut. Şehri arkasına alan bir park alanında, genç kızlar ve erkekler, çocuklar yan yana sıralanmışlar, sağ kollarını omuz hizalarında karşıya doğru kaldırmış, hitler selamı veriyorlar.

Orta kısımda yer alan ve kırmızı ince puntoyla yazılmış “FINAL ACCOUNT” yazısının altında üç satır halinde yine kırmızı harfler ancak daha küçük puntoyla “NEVER-BEFORE-SEEN INTERVIEWS WITH THE LAST LIVING GENERATION FROM HITLER’S THIRD REICH. THIS IS THE PAST SPEAKING TO THE PRESENT yazıları mevcut.  Hemen altında sıralanan ve okunamayan gri yazıların alt sırasında ortada bulunan kırmızı “MAY 21” ve “AN UNPRECEDENTED DOCUMENTARY EVENT”, defne yapraklarından oluşan parantez ortasında yer alan kanatlı aslan sembolünün altında “VENICE FILM FESTIVAL OFFICIAL SELECTION 2020” yazıları okunabiliyor.  

Sayfa Görüntüleme : 470