Fotoğrafın Adı Bilinmiyor

Fotoğrafın Adı Bilinmiyor Fotoğrafçı: Vivian Maier  Betimleyen: Serra ULUSOY  (Boğaziçi Üniversitesi, ED200 dersi öğrencisi)  Siyah-beyaz boyuna  dikdörtgen fotoğrafta uzun binaların önünde bir kadın gazete okuyor.  Fotoğrafın yarısını bir gazete sayfası kaplıyor. Fotoğrafta bir kadının yüzünün yarısı görülüyor ve diğer yarısını elinde tuttuğu gazete kapatıyor. Kadının arkasında binalar belli belirsiz gözüküyor ve kadın duvar gibi bir yere yaslanıyor.  Kadının gazeteyi tuttuğu elinde eldiven ve eldivenin üstüne taktığı dört tane gösterişli ve büyük yüzükler var. Bileğinde büyük metal gibi duran bileklik var. Kadının eli ve eldiveni, yüzünün yarısından başka bir şey görülmüyor. Kadının kaşı ince, kavisli, gözleri koyu renk makyajlı, gazete okur gibi aşağıya bakar halde, kapalıya yakın görülüyor .Kadının sağ kulağında büyük ve ortasında inci olan bir küpe var. Kadının saçlarının boyu gözükmüyor.  Kadının elinde tuttuğu gazete sola doğru yaklaşık kırk beş derce eğik duruyor. Üzerinde büyük harflerle: ‘THE WALL STREET JOURNAL’ yazıyor. Alt başlık olarak ise: ‘What’s News’ yazmakta. Gazetede bir grafik göze çarpıyor ve görünen tüm gazete sayfası yazılarla dolu, neredeyse hiç boşluk yok.

Fotoğrafçı: Vivian Maier

Betimleyen: Serra ULUSOY  (Boğaziçi Üniversitesi, ED200 dersi öğrencisi)

Siyah-beyaz boyuna  dikdörtgen fotoğrafta uzun binaların önünde bir kadın gazete okuyor.

Fotoğrafın yarısını bir gazete sayfası kaplıyor. Fotoğrafta bir kadının yüzünün yarısı görülüyor ve diğer yarısını elinde tuttuğu gazete kapatıyor. Kadının arkasında binalar belli belirsiz gözüküyor ve kadın duvar gibi bir yere yaslanıyor.

Kadının gazeteyi tuttuğu elinde eldiven ve eldivenin üstüne taktığı dört tane gösterişli ve büyük yüzükler var. Bileğinde büyük metal gibi duran bileklik var. Kadının eli ve eldiveni, yüzünün yarısından başka bir şey görülmüyor. Kadının kaşı ince, kavisli, gözleri koyu renk makyajlı, gazete okur gibi aşağıya bakar halde, kapalıya yakın görülüyor .Kadının sağ kulağında büyük ve ortasında inci olan bir küpe var. Kadının saçlarının boyu gözükmüyor.

Kadının elinde tuttuğu gazete sola doğru yaklaşık kırk beş derce eğik duruyor. Üzerinde büyük harflerle: ‘THE WALL STREET JOURNAL’ yazıyor. Alt başlık olarak ise: ‘What’s News’ yazmakta. Gazetede bir grafik göze çarpıyor ve görünen tüm gazete sayfası yazılarla dolu, neredeyse hiç boşluk yok.

Sayfa Görüntüleme : 854