GUARDİANS OF THE GALAXY VOL.2 / GALAKSİNİN KORUYUCULARI 2

Betimleyen: Reyhan Üzülmez

Dikey dikdörtgen afişin odağında, bir duvarın önünde yan yan duran başrol oyuncuları var. Sağ başta, yarı çıplak kaslı vücudunda kan kırmızısı dövme gibi kabartma desenlerle gri tenli saçsız bir adam olan Drax ( Dave Bautista) yer alıyor. Drax, altında büyük siyah deri cepleri silah kılıfı şeklinde üstte duran mavi pantolonu, ayağında kenarları korumalıklı siyah çizmelerle ellerini kemerinin metal tokasına koymuş halde önüne bakıyor.
Yanında, kısa kesilmiş koyu sarı saçları, kısa sakalı ve zarif yüz hatlarıyla otuzlu yaşlarının ortalarında geniş omuzlu bir adam olan Peter Quil (Chris Pratt) var. Peter, başını sağ yana çevirmiş, elleri bordo deri ceketinin yakalarında, sol ayağını öne atmış, uzaklara bakar gibi poz veriyor. Üstünde, bordo ceket ve bordo pantolon, içinde yazı baskılı gri bir tişört, boynunda iki zincirli kolye var. Ağaç bebek Groot, Peter’ın sol omzunda, ellerini göğsünde bağlamış, o da havalı havalı uzaklara bakıyor. Peter’ın sağında, sağ elini ince beline koymuş sert ifadesiyle objektife bakan Gamora (Zoe Saldana) yer alıyor. Gamora, üstünde vücudunu saran kalın askılı siyah bluzu, altında siyah deri pantolonu, uçlara doğru kızıllaşan hafif dalgalı uzun saçlarıyla otuzlu yaşların başlarında, yeşil tenli, küçük yüzlü bir kadın. Gamora’nın sağ yanında, saçsız başının tepesinde siyah yapay bir yüzgeçle masmavi tenli, çıkık çeneli, sert bakışlı Yondu (Michael Rooker) var. O da ellerini beline koymuş, üstünde kahverengi kıyafetiyle solunda bir yere bakıyor. Yondu ile Gamora’nın arasında, açık kahve kürklü insan gibi iki ayak üstünde duran elli-altmış santim boylarındaki Rakun Rocket duruyor. Üstünde kolsuz mavi bir tulum, sol arka ayağını kırıp öne atmış, sol eli çenesinde sağına bakarak poz veriyor.
Sol başta ise Nebula (Karen Gillan) yer alıyor. Metalik parıltılı mavi tenli Nebula, yarı insan yarı robot. Sağ elini duvara dayadığı sağ bacağına koymuş, öne eğik duran saçsız başının sol yanı ve sol göz çukuru metalik gri, yüzünde donuk bir ifadeyle yere bakıyor. Karakterlerin ayak hizasında, yarısı kırmızı üstüne beyaz harflerle “Marvel Studios”, altında daha büyük metalik gri harflerle “Guardians Of The Galaxy”, kırmızıyla “Vol.2” yazıyor.
En üsteki boşlukta, başrol oyuncularının ve animasyon karakterleri seslendirenlerin isimleri yer alıyor. “Chris Pratt , Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel as Baby Grood, Bradley Cooper as Rocket, Kurt Russel”

Sayfa Görüntüleme : 172