Gece Kuşları (Nightawks)

Gece Kuşları (Nightawks) Yatay dikdörtgen yağlı boya tabloda, akşam vakti boş sokağın köşesine konumlanmış Phillies tabelalı, içinde biri kadın dört kişinin oturduğu bir restaurant görülüyor. Tabloda yeşil, kahverengi ve kırmızı tonlar ağırlıkta, yer yer fırça darbeleri var. Restaurantın karşısında bir cadde ve bina yer alıyor. Köşesi kavisli restaurantın iki kenarını çok geniş bir cam birleştiriyor. Camların altında ve üstünde koyu yeşil duvarlar var. Üst duvarın üstündeki kahverengi tabelada altın sarısı renklerde büyük harflerle “PHILLIES” ve daha küçük punto ve harflerle “Only 5” yazıyor. Restaurantın içinde tahta görünümlü üçgen şeklinde bir bar, barın üstünde camdan iki tane içki fıçısı, bardaklar, tuzluk karabiberlikler, peçetelikler ile barın etrafında alçak tabureler var. Restoranın karşı duvarında sarı renkte bir kapı görülüyor.  Barda yüzü sağa dönük yan yana oturan bir kadın ile erkek var. Beyaz tenli, kızıl uzun saçlı ortalama kiloya sahip kadın, iki  kolunu bara dayamış, bir kolunu dik tutuyor. Yakası hafif açık, kısa kollu kırmızı bir bluz giymiş. Yanındaki beyaz tenli, ortalama kiloya sahip erkek, lacivert takım elbise, mavi gömlek giymiş ve siyah şeritli gri bir fötr şapka takmış. O da kollarını bar tezgahına dayamış. İkisi de boşluğa bakıyormuş gibi duruyorlar.  Barın iç kısmında beyaz bir önlük giymiş ve beyaz şapka takmış bar görevlisi sırtı eğri şekilde bir işle meşgul, yüzü sokağa dönük. Koyu renk takım elbise giymiş, yeşil fötr şapkalı bir erkek sırtı tabloya bakan kişiye dönük, kafası hafif öne eğik bir şekilde barda oturuyor. Barın karşısındaki binanın giriş katı yeşil çerçeveli boydan boya camla kaplı bir vitrine sahip. Karanlık mekanın içinde kahverengi tahta görünümlü kutular görülüyor. Dış cephesi turuncu renkli ikinci katta ise camları yarı açık küçük dikdörtgen pencereler var. Karanlık olduğundan içerisi gözükmüyor.

Eser Sahibi: Edward Hopper

 Teknik: Yağlıboya

Yılı: 1942

Ebadı: 84,1 cm × 152,4 cm

Sergilendiği yer: Şikago Sanat Enstitüsü

Betimleyen: Nilay VARDAR

Yatay dikdörtgen yağlı boya tabloda, akşam vakti boş sokağın köşesine konumlanmış Phillies tabelalı, içinde biri kadın dört kişinin oturduğu bir restaurant görülüyor. Tabloda yeşil, kahverengi ve kırmızı tonlar ağırlıkta, yer yer fırça darbeleri var. Restaurantın karşısında bir cadde ve bina yer alıyor. Köşesi kavisli restaurantın iki kenarını çok geniş bir cam birleştiriyor. Camların altında ve üstünde koyu yeşil duvarlar var. Üst duvarın üstündeki kahverengi tabelada altın sarısı renklerde büyük harflerle “PHILLIES” ve daha küçük punto ve harflerle “Only 5” yazıyor. Restaurantın içinde tahta görünümlü üçgen şeklinde bir bar, barın üstünde camdan iki tane içki fıçısı, bardaklar, tuzluk karabiberlikler, peçetelikler ile barın etrafında alçak tabureler var. Restoranın karşı duvarında sarı renkte bir kapı görülüyor.

Barda yüzü sağa dönük yan yana oturan bir kadın ile erkek var. Beyaz tenli, kızıl uzun saçlı ortalama kiloya sahip kadın, iki  kolunu bara dayamış, bir kolunu dik tutuyor. Yakası hafif açık, kısa kollu kırmızı bir bluz giymiş. Yanındaki beyaz tenli, ortalama kiloya sahip erkek, lacivert takım elbise, mavi gömlek giymiş ve siyah şeritli gri bir fötr şapka takmış. O da kollarını bar tezgahına dayamış. İkisi de boşluğa bakıyormuş gibi duruyorlar.

Barın iç kısmında beyaz bir önlük giymiş ve beyaz şapka takmış bar görevlisi sırtı eğri şekilde bir işle meşgul, yüzü sokağa dönük. Koyu renk takım elbise giymiş, yeşil fötr şapkalı bir erkek sırtı tabloya bakan kişiye dönük, kafası hafif öne eğik bir şekilde barda oturuyor. Barın karşısındaki binanın giriş katı yeşil çerçeveli boydan boya camla kaplı bir vitrine sahip. Karanlık mekanın içinde kahverengi tahta görünümlü kutular görülüyor. Dış cephesi turuncu renkli ikinci katta ise camları yarı açık küçük dikdörtgen pencereler var. Karanlık olduğundan içerisi gözükmüyor.

Sayfa Görüntüleme : 1036