Gözetleme Kulesi

Gözetleme Kulesi

Betimleyen: Tuba KAYA

Dikey dikdörtgen afişte sisli havada ağaçlık yoldaki gözetleme kulesi yer alıyor. Sağında ve solunda uzunca ağaçlar bulunan toprak yolda iki kişi siluet şeklinde arkadan görünüyor. Öndeki erkek arkadaki kadın olan kişilerin aralarında birkaç adımlık mesafe var. Yol perspektifi olarak gittikçe daralıyor. İki kişi yolun bu dar kısmında küçük görünüyor. Erkeğin iki elinde de büyükçe çanta var.

Yolun solundaki ağaçlar sağdakilere göre daha kısa. Sağdaki ağaçlar ise toprak yolun üst kısmında bayıra benzeyen toprak alanda sislerin arasında belli belirsiz görünüyor. Sağdaki uzun ağaçların arasında dışı yeşil, oldukça yüksek, çatısı ve balkonu olan, camlarından sarı ışık yayılan küçük bir yapı var. Yapı evi andırsa da burası gözetleme kulesi.

Afişin en üstünde sislerin olduğu yere denk gelen kısımda başrol oyuncularının adı tümü küçük harf ve yan yana yazılmış: “Olgun Şimşek, Nilay Erdönmez.” İsimlerin altında filmin adı en büyük punto ile tümü küçük harf: Gözetleme Kulesi” şeklinde belirtilmiş. Filmin isminin altında “Senaryo ve Yönetmen Pelin Esmer” ifadeleri tümü küçük harf ve küçük puntoyla yazılmış. Buraya kadar olan tüm yazılar siyah.

Afişin altında, toprak yola denk gelen kısımda diğer oyuncuların isimleri küçük punto ile, tümü küçük harf ve beyaz “Menderes Samancılar, Kadir Çermik, Laçin Ceylan, Rıza Akın, Mehmet Bozdoğan, Mehmet Mola” üçü üstte üçü altta olacak şekilde yazılmış.

Oyuncu isimlerinin altında daha küçük punto ile okunması güç yazılar var. En altta ise filme sponsor dokuz firmanın logosu yer alıyor. 

Sayfa Görüntüleme : 690